Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Alitalia - Etihad

MarketNews

Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Alitalia - Etihad, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Alitalia με τους εκπροσώπους της εταιρίας Etihad, η οποία ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο τελικός στόχος της εν λόγω διαπραγμάτευσης, είναι η πώληση μέρους του πακέτου μετοχών του ιταλικού αερομεταφορέα. Όπως αναφέρει ο Τύπος στην Ρώμη, οι ώρες αυτές θεωρούνται καθοριστικές για την τυχόν επιτυχή έκβαση της όλης διαπραγμάτευσης ή για την αποτυχία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Etihad δεν εννοεί να αναλάβει το βάρος του συνολικού χρέους της Alitalia, το οποίο αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα, φέρεται να έχει ζητήσει σειρά απολύσεων, που, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, μπορεί να ξεπεράσουν και τις 3.000.

Ο Ιταλός υπουργός μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι, από την μεριά του, δήλωσε ότι «δεν του έχει κοινοποιηθεί επίσημος αριθμός υπαλλήλων που μπορεί να θεωρηθούν υπεράριθμοι», ενώ επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην τελική, κρίσιμη φάση της.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, παράλληλα, μεταδίδει ότι η κυβέρνηση Ρέντσι έχει ξεκινήσει επαφές με τα συνδικάτα, για να εξακριβώσει ποια είναι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί τυχόν συμβιβασμός.

Η Etihad φέρεται έτοιμη να επενδύσει τουλάχιστον πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ, ενισχύοντας τον ρόλο του αεροδρομίου της Ρώμης «Λεονάρντο Ντα Βίντσι-Φιουμιτσίνο», το οποίο θεωρεί στρατηγική πύλη της στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Rai, τέλος, «η Alitalia, στην φάση αυτή , δεν διαθέτει σημαντική διαπραγματευτική ισχύ», από την στιγμή που «η απειλή της χρεοκοπίας είναι πάντα ορατή».