Φ. Κουβέλης: Ο Παπανδρέου δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για προσχώρηση στη ΔΗΜΑΡ

ΣΚΑΪ

Φ. Κουβέλης: Ο Παπανδρέου δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για προσχώρηση στη ΔΗΜΑΡ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για προσχώρηση στη ΔΗΜΑΡ» ξεκαθάρισε το Σάββατο μέσω του ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης με αφορμή την κοινή εμφάνισή τους στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά την ερχόμενη Δευτέρα.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτή «η συνάντηση δεν έχει τίποτα από κάτω.» «Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι κανενός κολυμβήθρα του Σιλωάμ» σημείωσε, προσθέτοντας πάντως ότι «καταγράφεται μια εικόνα» όταν επιλέγει ο κ. Παπανδρέου να έρθει να παρουσιάσει ένα βιβλίο, πρώην συνεργάτιδάς του.

Επιπλέον είπε ότι είναι ζητούμενο να συγκροτηθεί η Κεντροαριστερά, που θα έχει συγκεκριμένη παρουσία στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «η χώρα μπαίνει σε ένα δρόμο κυβερνήσεων συνεργασίας που θα πρέπει να είναι προοδευτικές, να στηρίζονται σε συγκεκριμένη κυβερνητική βάση και που θα πρέπει να εξασφαλίζουν φερεγγυότητα ότι τα όσα συμφωνούνται θα τηρούνται».

«Δεν προσωποποιώ την πολιτική μου, ούτε με Σαμαρά, ούτε με Βενιζέλο, ούτε με Τσίπρα. Το ζητούμενο για εμάς είναι το περιεχόμενο της πολιτικής» επισήμανε. 

«Καινούργια διαπραγμάτευση για το χρέος»

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε καινούργια διαπραγμάτευση για το χρέος. «Το δημόσιο χρέος είναι τόσο υψηλό που αν δεν αναδιαρθρωθεί, αν δεν επιμηκυνθεί αν δεν μειωθούν τα επιτόκια δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όλοι να δουλεύουμε χωρίς να έχουμε την ελάχιστη απολαβή δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος» δήλωσε.

Ο Φώτης Κουβέλης σχολίασε επίσης ότι η ανάπτυξη είναι το πεδίο στο οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί και το τεράστιο θέμα της ανεργίας, καθώς η πιο μορφωμένη γενιά της Ελλάδας μεταπολεμικά φεύγει στο εξωτερικό. «Χρειάζεται έκρηξη ανάπτυξης η οποία εμπεριέχει και το στοιχείο της απασχόλησης, δεν μας χρειάζεται η άνεργη ανάπτυξη» παρατήρησε.

Σημείωσε ότι τη ρήτρα του πρωτογενούς πλεονάσματος απαίτησε η ΔΗΜΑΡ, αλλά συμπλήρωσε ότι δεν δόθηκε το 70% όπως αξίωσε, αλλά πολύ μικρότερο ποσοστό. «Ο φιλοξενούμενος στερείται μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, χρειάζεται ο φιλοξενούμενος άλλη απόδειξη οτι δεν μπορεί να ζήσει;» διερωτήθηκε.

Προειδοποίησε δε, ότι «έρχονται κι αλλά λουκέτα στις ΜμΕ αν δεν ληφθούν μέτρα, αν οι τράπεζες δεν δώσουν ρευστότητα.»

Την εκτίμηση ότι με την παρουσία του στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να στείλει πολιτικό μήνυμα ότι ο «πυρήνας της Αριστεράς είναι αυτό που γίνεται γύρω από τη ΔΗΜΑΡ» εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός.