Κατώτερος των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη. Άνοδος για το ευρώ

ForexReport

Κατώτερος των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη. Άνοδος για το ευρώ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,7% τον Απρίλιο και ήταν οριακά χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,8%. Παρόλα αυτά, ήταν υψηλότερος από το 0,5% του Μαρτίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, η χαμηλότερη άνοδος σε σχέση με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να διατηρήσει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ για τη λήψη μέτρων στήριξης.

Παρόλα αυτά, η αύξηση του πληθωρισμού δεν αποκλείεται να λειτουργήσει ως μια ακόμα αφορμή για την ΕΚΤ, καθώς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των στελεχών της για ελεγχόμενη κίνηση του πληθωρισμού και για σταδιακή αύξηση. Πολλοί αναλυτές τονίζουν ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι εποχική και οφείλεται στο Πάσχα.

Πλέον αναμένουμε τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 8 Μαΐου και τη συνέντευξη Τ΄θπου που θα ακολουθήσει, με το Mario Draghi.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι η άνοδος του πληθωρισμού, θα μετριάσει και πάλι τις βλέψεις της ΕΚΤ, σχετικά με τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης.

Η ισοτιμία EUR/USD προσπάθησε να διασπάσει τη στήριξη στα 1,3885 χωρίς επιτυχία και οι αγοραστές επανήλθαν δυναμικά επαναφέροντας την ισοτιμία πάνω από τα 1,3820.