Πιέσεις δέχτηκε το δολάριο μετά τις δηλώσεις Bernanke

Spivak Ilya

Πιέσεις δέχτηκε το δολάριο μετά τις δηλώσεις Bernanke, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

• Πώληση στο δολάριο μετά τις δηλώσεις Bernanke που υποβαθμίζει τις    πωλήσεις assets ως εργαλείο «σύσφιξης» της νομισματικής πολιτικής
• Απίθανη η μεταβλητότητα στη στερλίνα λόγω βιομηχανικής παραγωγής

Το δολάριο υποχώρησε έναντι των βασικών νομισμάτων μετά την χθεσινή ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, ο οποίος δήλωσε ότι οι πωλήσεις assets θα υλοποιηθούν αργότερα στο πλαίσιο διαδικασίας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ότι η Fed προτιμά να χρησιμοποιήσει ως βασικό εργαλείο νομισματικής πολιτικής το επιτόκιο στα πλεονάζοντα αποθέματα ώστε να αποσυρθεί η στήριξη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση θεωρείται τεχνική νομισματικής σύσφιξης με τη χαμηλότερη επιρροή από αρκετούς σκεπτικιστές, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Fed Philadelphia, Charles Plosser. Όπως φαίνεται οι αγορές έδειξαν να συμφωνούν μεταφράζοντας τις δηλώσεις Bernanke ως εξής: το δολάριο θα αργήσει να βρει στήριξη ακόμα κι αν η Fed τελικά αντιστρέψει την πολιτική στήριξης.

Η βιομηχανική παραγωγή κυριαρχεί στο ημερολόγιο της Βρετανίας σήμερα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 0,4% το Φεβρουάριο μετά από πτώση 1,2% τον προηγούμενο μήνα. Το αποτέλεσμα είναι απίθανο να μεταβάλλει τις προοπτικές νομισματικής πολιτικής της BoE και επομένως να ασκήσει σημαντική επιρροή στη στερλίνα.

 

Ilya Spivak, Currency Strategist