Η επένδυση στο Ελληνικό θα υπερβεί τα 7 δισ. ευρώ και θα προσφέρει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας για την προώθηση των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ.

«Θα γίνει σε μια από τις καλύτερα θέσεις τις Μεσογείου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες τις Ευρώπης που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις από όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Καταφέρατε τους επενδυτές από τα ΗΕΑ να έρθουν και να αναζητήσουν τις καλύτερες ευκαιρίες» σημείωσε ο κ. Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

«Είναι ενθαρρυντικό για την χώρα και τους έλληνες η συμμετοχή των ΗΑΕ στις επενδύσεις στο ελληνικό και τον αστέρα τη Βουλιαγμένης. Με τις κινήσεις αυτές τα ΗΑΕ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα και τους έλληνες» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε συμφωνία από την Μαριάννα Λάτση της Lamda Development με τα ΗΑΕ για την συμμετοχή τους στο έργο στο Ελληνικό καθώς και συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ για την συμμετοχή τους σε έργα ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράφει τρεις συμφωνίες με τον ομόλογο του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την προστασία και προώθηση επενδύσεων στη χώρα μας στους τομείς της Άμυνας και της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμφωνίες αυτές θα βοηθήσουν την χώρα μας με εισροή κεφαλαίων από τα ΗΑΕ. Δεν αποκλείεται να συμμετέχουν και σε διαγωνισμούς πώλησης των λιμανιών στον τομέα της ενέργειας και στον τομέα των μεταφορών.

Facebook Comments