Με το αμερικανικό νόμισμα να συνεχίζει να κινείται προς χαμηλότερα επίπεδα και με τις μετοχές να παραμένουν σε τροχιά ιστορικών υψηλών, η σημερινή συνεδρίαση της Fed αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε σημαντικό βαθμό, οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την αδυναμία της Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, αλλά ακόμα υπάρχει μεγάλος χώρος για πτώση του δολαρίου. Για μια ακόμα συνεδρίαση αναμένεται να ακούσουμε χαλαρές δηλώσεις, ενώ οποιαδήποτε έκπληξη θα έχει πολύ μεγάλες συνέπειες στο δολάριο.

  • Οι αμερικανικοί δείκτες εξακολουθούν να κινούνται σε τροχιά ιστορικών υψηλών.
  • Απώλειες κατέγραψαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.
  • Η στερλίνα και το δολάριο Αυστραλίας ήταν μεταξύ των περισσότερο κερδισμένων της χθεσινής συνεδρίασης.
  • Τα εμπορεύματα προσελκύουν όλο και μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.
  • Ισχυρή δυναμική εμφανίζει και το ευρώ.
  • Μεγάλες διακυμάνσεις και κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0890 Υψηλό: 1,0990 Χαμηλό: 1,0859 Κλείσιμο: 1,0980

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα ανοδική συνεδρίαση και κατάφερε να κλείσει πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2014 όταν και βρισκόταν στην περιοχή του 1,3500. Αυτό πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, η οποία ανακόπτει και επίσιμα την μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση της ισοτιμίας.
 
Θεωρούμε ότι η περιοχή 1,0920-1,0930 θα μπορούσε να προσελκύσει και νέους αγοραστές με το στόχο πλέον να είναι μια διάσπαση της αντίστασης στα 1,1040. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για τα 1,1300. Παραμένουμε αγοραστές για την ισοτιμία.

 

Facebook Comments