Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική στην Ιαπωνία

MarketNews

Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική στην Ιαπωνία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), ενώ εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο επιταχύνεται, παρά τις ανησυχίες ότι η αύξηση της φορολογίας επί των πωλήσεων θα πλήξει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι χαράσσοντες τη νομισματική πολιτική στην Ιαπωνία αφαίρεσαν τη λέξη «αποπληθωρισμός» από την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη διήμερη συνεδρίασή τους, κατά την οποία αποφάσισαν ομόφωνα να διατηρήσουν αμετάβλητο το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι αναβάλλονται οι ενέργειές της για περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης, με την οικονομία της Ιαπωνίας «να αναμένεται να συνεχίσει μια μέτρια ανάκαμψη».

«Η ποσοτική και ποιοτική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής (QQE) έχει φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και η τράπεζα θα συνεχίσει με το QQE... εφόσον είναι απαραίτητο», για να επιτύχει ένα σταθερό πληθωρισμό, σημειώνει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.