Την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης ζητά ο Γ. Παπανδρέου

MarketNews

Την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης ζητά ο Γ. Παπανδρέου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μειωμένες είναι οι απολαβές του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να κόβεται η μηνιαία αποζημίωση του όταν βρίσκεται εκτός Ελλάδος και δε μετέχει σε δραστηριότητες της Βουλής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής:"Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας κ. Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη από τον Σεπτέμβριο του 2012, ζήτησε την περικοπή του 1/30 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του ανά απουσία για το σύνολο των απουσιών πέραν του ορίου του άρθρου 63 παρ. 3 του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών.

Η επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχει ως εξής: « Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3. του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωση μου»".