Σε κάθε σημαντικό γεγονός που αναμένεται να κινήσει τις αγορές, οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες εκθέτουν τις δικές τους προβλέψεις προετοιμάζοντας το επενδυτικό κοινό για τις επερχόμενες ανακοινώσεις.

Τα πρακτικά της FOMC είναι σίγουρα από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις της εβδομάδας, συγκεντρώνοντας όλα τα επενδυτικά βλέμματα στη δημοσίευσή τους στις 21:00. Τι περιμένουν όμως τρεις μεγάλες τράπεζες από τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC;

Barclays: Περιμένουμε τη δημοσίευση των πρακτικών της FOMC να φωτίσουν περισσότερο τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Θα είναι έκπληξη για εμάς εάν δούμε μία συνέχιση της ήπιας ρητορικής από τα μέλη της FED.

Credit Suisse: Θα προσέξουμε ιδιαίτερα τις συζητήσεις για την αγορά κατοικιών, έχοντας παράλληλα την προσοχή μας σε αναφορές για την επιτοκιακή πολιτική. Περιμένουμε να δούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επόμενα βήματα της FED στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.

Deutsche Bank: Δεδομένης της ομοιότητας που παρατηρούμε μεταξύ αυτού και των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων περιμένουμε η δημοσίευση των πρακτικών να είναι καταλυτικής σημασίας. Θα έχουμε στραμμένη τη προσοχή μας σε τρία κυρίως σημεία: Πρώτον τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, δεύτερον τις προθέσεις και τη ρητορική των αξιωματούχων της FED και τρίτον θα προσέξουμε ιδιαίτερα την αξιολόγηση για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εν γένει.

Facebook Comments