Ηδη οι κ.κ. Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος μίλησαν για αποτυχημένες επιλογές και λάθος πολιτικές στοχεύσεις με αποτέλεσμα να επανέρχονται στο προσκήνιο οι αντιθέσεις που δημιούργησε η απόφαση του κ. Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει πριν από ένδεκα μήνες από την τρικομματική κυβέρνηση. 

Οι «μεταγραφές» στελεχών του ΠΑΣΟΚ που επεχείρησε όχι μόνον δεν την ευνόησαν, αλλά φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα ότι την έπληξε βαρύτατα, ενώ ακόμη και στελέχη του κόμματος καταμαρτυρούν ευθύνες στην ηγεσία για την εντύπωση που έδωσε περί συμπόρευσης με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Γενική, πάντως, είναι η εκτίμηση πολιτικών αναλυτών ότι η ΔΗΜΑΡ πληρώνει βαρύτατο τίμημα για τις συνεχείς παλινωδίες της ηγεσίας της κατ αντιστοιχία με εκείνες που είχε πληρώσει ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης με την επιλογή του να προσχωρήσει και στην συνέχεια να αποχωρήσει απο την κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Υπο αυτά τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες αναμένονται έντονες συζητήσεις στα εσωκομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές ή ακόμα και αποχωρήσεις.

Δημοκρατικές διεργασίες άλλωστε προανήγγειλε και ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι «μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα συζητήσουμε το μήνυμα των εκλογών και τις αιτίες του αποτελέσματος».

Τα «όργανα» πάντως ξεκίνησαν ήδη: Ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε αλλαγή πολιτικής και εμμέσως κάλεσε το Φώτη Κουβέλη να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κόμματος. Ευτυχώς που αυτή η μεγάλη ήττα ήρθε στις ευρωεκλογές, είπε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος υπαινισσόμενος ότι αντίστοιχο ποσοστό σε εθνικές εκλογές θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του κόμματος.

Facebook Comments