Δεν αποχωρεί ο Γ. Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών

MarketNews

Δεν αποχωρεί ο Γ. Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Διαψεύδει ο Ι. Στουρνάρας τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην επιθυμεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών επειδή είναι ενοχλημένος για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας αποδιδόμενες σε στενούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος ο Ι. Στουρνάρας φέρεται να έχει δηλώσει ότι «κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη».

Ο Γ. Στουρνάρας «Κανονικά συνεχίζει τη δουλειά του στο υπουργείο Οικονομικών» ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, παρά την έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, που φέρεται να έχει εκφράσει για την αμφισβήτηση που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες. Αυτό επισήμαναν στενοί συνεργάτες του υπουργού, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο, στο πλαίσιο υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των δύο δόσεων (από 1 δισεκ. ευρώ η κάθε μια). Εξάλλου, συνεχίζεται και η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας του Αυγούστου.

Νωρίτερα προκλήθηκε αναστάτωση όταν στενοί συνεργάτες του υπουργού φέρονταν να δηλώνουν ότι ο κ. Στουρνάρας είναι τόσο ενοχλημένος, σε βαθμό που να μην επιθυμεί, υπό τις συγκεκριμένες, συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, φερόταν να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες (όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης).

Επίσης, ο υπουργός φερόταν να δηλώνει ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο. Το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, «μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος».

Σημειώνεται τέλος ότι οι συνεργάτες του υπουργού δεν διαψεύδουν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας, πάντως, ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνον ο πρωθυπουργός.