Απ. Τζιτζικώστας: Η νίκη μου ανήκει στους πολίτες

MarketNews

Απ. Τζιτζικώστας: Η νίκη μου ανήκει στους πολίτες , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μόνο στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας «χαρίζει» τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο νέος Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιτυχία του δεν έχει «κομματικό χρώμα».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να λέει ότι κέρδισε τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, «δεν τη χαρίζω σε κανέναν τη νίκη, παρά μόνο στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας που τόλμησαν. Ο χάρτης της Κ. Μακεδονίας είναι λευκός».

Επισήμανε ότι η κομματική ταυτότητα του μέλους της Ν.Δ. παραμένει στο συρτάρι που την έχει τοποθετήσει από καιρό, λέγοντας ότι η παράταξή του είναι καθαρά αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη, ενώ σε ερώτηση αν θα πηγαίνει σε εκδηλώσεις της Ν.Δ. απάντησε «πηγαίνω όπου με καλούν».

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι του τηλεφώνησαν όλοι για να τον συγχαρούν για τη νίκη του στις εκλογές - και από τη Ν..Δ. (συμπεριλαμβανομένου του Κώστα Καραμανλή) - εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντίπαλο στη μάχη των εκλογών Γιάννη Ιωαννίδη.

Εξήγησε πως όταν αναδείχθηκε στη θέση του περιφερειάρχη, μετά την έκπτωση από το αξίωμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο στόχος του ήταν όχι να παραμείνει μόνο 1,5 χρόνο σε αυτή, αλλά να εξασφαλίσει μια πενταετή θητεία, με καθαρή λαϊκή εντολή, για να «διορθώσει λάθη» της προηγούμενης διοίκησης και να συνεχίσει το έργο του.

Για τους περιφερειακούς συμβούλους που τον ακολούθησαν σημείωσε πως «δέχθηκαν όσες πιέσεις μπορείτε να φανταστείτε», αλλά άντεξαν και στήριξαν το εγχείρημά του.