Στρώνει τον δρόμο της Χ. Κλίντον προς την προεδρία ο πρόεδρος Ομπάμα;

Ελεύθερος Τύπος

Στρώνει τον δρόμο της Χ. Κλίντον προς την προεδρία ο πρόεδρος Ομπάμα; , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρέθεσε γεύμα την Πέμπτη στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, πιθανή υποψήφια να τον διαδεχθεί ως επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, «ο πρόεδρος γευμάτισε ανεπίσημα και ιδιωτικά με την Κλίντον στο Λευκό Οίκο το απόγευμα» .

Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008.

Η φημολογία ανθεί για μια πιθανή προσπάθεια της Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα διεκδικώντας εκ νέου το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2016, όταν και αναμένεται να δημοσιεύσει και τα απομνημονεύματά της. Η 66χρονη Χίλαρι Κλίντο είναι σήμερα στην καλύτερη θέση από τους πιθανούς υποψηφίους των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ώστε να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας την περίοδο από το 2009 έως τις αρχές του 2013 , δεν έχει πάντως αποσαφηνίσει ακόμη τις προθέσεις της . Ο Ομπάμα και η Κλίντον παραβρίσκονται τακτικά σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως πρόσφατα, στο μουσείο που άνοιξε προς τιμήν της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.