Αλέξη Τσίπρα, μήπως μας πεις πού θα βρεις τα λεφτά για όσα τάζεις;

Λελεδάκη Ευδοκία

Αλέξη Τσίπρα, μήπως μας πεις πού θα βρεις τα λεφτά για όσα τάζεις; , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Με έναν νόμο και ένα άρθρο»…Με αυτά τα λόγια (για ακόμη μία φορά), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ότι θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες που έχουν γίνει για ιδιωτικοποιήσεις, ακόμα και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στον πλευρό του τον Νίκο Φωτόπουλο, μίλησε με σκληρά λόγια για την τρόικα και την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά, είπε: «Σε ό,τι μας αφορά δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας».

Aπείλησε, μάλιστα, ότι θα βρεθούν υπόλογοι έναντι του νόμου όσοι εμπλακούν στη διαδικασία ιδωτικοποίησης, ενώ, μετά δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για την επαναφορά της  ΔΕΗ ως 100% δημόσιας επιχείρησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει αναφορά σε φορείς του Δημοσίου που μπήκαν σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Έχει ξανακάνει παρόμοιες δηλώσεις, τόσο για την Αγροτική Τράπεζα όσο και την ΕΥΑΘ.

Όλα αυτά, βέβαια, εμείς από κάπου τα έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν. Χμ… Ναι, ναι. Από το ΠΑΣΟΚ, επί Γιώργου Παπανδρέου. Κάπου εκεί στο 2007, όταν φυσικά ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα τόνιζε ότι ερχόμενο στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, θα πάρει πίσω την Ολυμπιακή.

Μετά από λίγα χρόνια ήρθαν οι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση, αλλά εμείς καμία αλλαγή στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν είδαμε… Γιατί τελικά «λεφτά δεν υπήρχαν»… και, προφανώς, ούτε και τώρα υπάρχουν, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί (για ακόμη μία φορά) να το κατανοήσει. Ή μάλλον… δεν θέλει να το κατανοήσει.

Αναμένουμε να δούμε όταν (και αν) ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, με ποιον τρόπο ακριβώς θα επαναφέρει όλες αυτές τις ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ολυμπιακή κ.α ) στο δημόσιο. Γιατί όλα αυτά τα σχέδια, σίγουρα ακούγονται πολύ ευχάριστα σε ορισμένους, όμως υπάρχει μία «μικρή» λεπτομέρεια για την υλοποίηση τους, η οποία σε μερικούς διαφεύγει…

ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Σε περίπτωση που το ξεχνούν ορισμένοι, τα δημόσια ταμεία είναι άδεια! Αλλά, εντάξει… Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να χαρακτηριστούν (επιεικώς) ουτοπικά. Στο παρελθόν έχουμε ακούσει και άλλα εξίσου «πετυχημένα» -όπως, λόγου χάρη, για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε 300.000 σπίτια (και γιατί όχι σε όλη την Ελλάδα ρε Αλέξη; Αφού μπορείς!), ή την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων με ένα μόνο άρθρο.

Ας επανέλθουμε, όμως, στην πραγματικότητα, αλλά και στην ουσία του θέματος. Είναι λογικό (αν όχι δεδομένο) για μία αξιωματική αντιπολίτευση να κρατάει επιθετική ή γενικότερα κριτική στάση απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση.Όπως είναι, επίσης, λογικό να τάζει προς όλες τις κατευθύνσεις για να μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο τα ποσοστά της. Με το να έχει, όμως, μόνιμη καταστροφολογική στρατηγική, λέγοντας πως «θα χάσουν τα λεφτά τους όσοι έρθουν για ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα»  ή ακόμα και απειλώντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί… δυστυχώς τότε, μόνο αρνητικές προβλέψεις μπορούν να επικρατήσουν τόσο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και για την εικόνας της χώρας διεθνώς.

Κακά τα ψέματα, αυτό που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή, δεν είναι αύξηση των δημοσιων δαπανών (όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά αξιόλογες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν μελλοντικά ευοίωνες προοπτικές οικονομίας.

 

Πηγή: Αixmi