Η είδηση για το πόθεν έσχες διάφορων πολιτικών δημιούργησε, όπως κάθε χρόνο, πολλά και ποικίλα σχόλια. Τα περισσότερα, όμως, βλέμματα στράφηκαν στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τσουκαλά, του οποίου οι καταθέσεις έφθασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, o βουλευτής εμφανίζεται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ. Ως προέλευση χρημάτων ο ίδιος δηλώνει «αποζημίωση συνταξιοδότησης». Δηλαδή 1.000.000 για εφάπαξ!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι, βέβαια, και το γεγονός ό,τι ο πρώην συνδικαλιστής τη διετία 2010-2011 (όταν δηλαδή η χώρα έμπαινε στο Μνημόνιο) αγόρασε διαμέρισμα στη Βάρη αντικειμενικής αξίας 170 χιλιάδων ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα απέκτησε από κληρονομιά ακόμη επτά τίτλους ιδιοκτησίας.

Μία ακόμη χρυσή μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ…

Ο κ. Τσουκαλάς δεν είναι η πρώτη περίπτωση σοσιαλιστή (;) βουλευτή που προτίμησε έναν καπιταλιστικό ή να το πω πιο χαριτωμένα… δεξιό τρόπο ζωής (έτσι κι αλλιώς, όλοι οι βουλευτές αμοίβονται πλουσιοπάροχα για τα δεδομένα της εποχής). Ο Γιώργος Σταθάκης (επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) έχει επενδύσει συνολικά 426.000 ευρώ σε επενδυτικούς κολοσσούς όπως η JP MORGAN, BLACK ROCK κ.α συναφείς εταιρίες. Κάτι που, φυσικά, δεν είναι κακό. Για έναν βουλευτή της Αριστεράς όμως… είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό, με τον οικονομολόγο Ευκλείδη Τσακαλώτο να επενδύει σε ξένα funds (Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund). Ο κ. Τσακαλώτος έχει και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρώ.

Και τέλος, ας μην αφήσουμε απ’ έξω τον Αλέξη Μητρόπουλο. Ο εργατολόγος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίζεται στη λίστα του ΣΔΟΕ με τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπέπεσαν σε φοροδιαφυγή – ναι, αυτή που θα πατάξει το κόμμα του. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή του διέφυγε να δηλώσει… 1 εκατομμύριο ευρώ δικηγορική αμοιβή!

Πολύ φασαρία για το τίποτα. Κανείς δεν εντυπωσιάζεται από τέτοια στοιχεία. Και είναι λογικό. Γιατί αν μία ιδεολογία έχει ριζώσει για τα καλά στην Ελλάδα, είναι αυτή του «αριστερού με την δεξιά τσέπη». Τι κι αν μερικοί πίστεψαν ότι η κρίση θα άφηνε πίσω της τέτοιες νοοτροπίες, που στοίχειωσαν τη μεταπολιτευτική περίοδο;

Τα λάθη είναι εδώ για να ξαναγίνουν. Ο Μάο Τσε Τουνγκ, άλλωστε, το είχε πει δεκαετίες πριν στον Ρίτσαρντ Νίξον: «Προτιμώ να μιλάω με δεξιούς παρά με αριστερούς. Γιατί οι δεξιοί εννοούν αυτά που λένε».

Πηγή: Αixmi

 

Facebook Comments