Η θλιβερή μοίρα των χρυσαυγιτών στην Ευρωβουλή

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Η θλιβερή μοίρα των χρυσαυγιτών στην Ευρωβουλή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής σύντομα θα συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της περιθωριοποίησής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όταν είσαι "Μη εγγεγραμμένος / Non inscrit" δεν έχεις καμία απολύτως ελπίδα παρέμβασης στα κοινοβουλευτικά πράγματα: δεν πρόκειται να αναλάβεις ποτέ κοινοβουλευτική έκθεση, οι τροπολογίες σου θα απορρίπτονται ασυζητητί και εκ προοιμίου (ενώ των υπολοίπων θα ψηφίζονται ή θα συγχωνεύονται σε συμβιβαστικές τροπολογίες), δε θα έχεις σοβαρά υλικοτεχνικά και γραμματειακά μέσα στη διάθεσή σου, δε θα έχεις χρόνο ομιλίας, οι συνάδελφοί σου θα σε αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι...

Εν ολίγοις, αυτοί οι τρεις άνθρωποι θα καταλάβουν το φθινόπωρο ότι, είτε παίρνουν το αεροπλάνο για να πάνε στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο είτε όχι, δε θα έχει καμία απολύτως σημασία γιατί δε θα αλλάζει τίποτα απολύτως στην αισθητή πραγματικότητα.

Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα θα περιφέρουν τις θλιβερές τους υπάρξεις στα κανάλια και στις εκδηλώσεις για "εξειδικευμένο" κοινό στην Ελλάδα, κηρύσσοντας επανάσταση εναντίον της "διεφθαρμένης και κοσμοπολίτικης" Ευρώπης από τα γραφεία τους ή απ τις γειτονιές της Αθήνας.

Μπορεί να ελπίζουν να κινητοποιήσουν, έτσι, κάποιους ακόμα οργισμένους "αντισυστημικούς". Στην πραγματικότητα, όμως, δε θα είναι παρά αργόμισθοι κηφήνες.