Η εκκλησία στηρίζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις εκλογές της Κυριακής, ξεκαθάρισε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου μετά τη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, είπε ότι «είχαμε μια θαυμάσια συνεργασία σε όλα αυτή την πενταετία και η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και μάλιστα, εφ’ όλης της ύλης».

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον πρόεδρο θα συνεχιστεί και επί του εθνικού θέματος, και επί θρησκευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων θεμάτων.

Ο αρχιεπίσκοπός επεσήμανε ότι «εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι το εθνικό θέμα» και πρόσθεσε ότι «εμείς θα είμεθα κοντά στον πρόεδρο και θα ενημερωνόμεθα επί του εθνικού θέματος και ο πρόεδρος θα ακούει τις απόψεις μας».

«Γι’ αυτό τον σκοπό η εκκλησία θα τον στηρίξει στις εκλογές», είπε.

Κληθείς να αναφέρει αν η δήλωσή του δεσμεύει ολόκληρη την εκκλησία, τόνισε πως «όταν μιλώ έχω  πλήρη επίγνωση του τι λέω και πάντοτε έχω τη σύμφωνη γνώμη της συνόδου», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «μπορεί να βρεθεί και κάποιος συνοδικός να διαφωνεί, δημοκρατία έχουμε αλλά επικρατεί η ψήφος των πολλών».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του μέλους του εκλογικού επιτελείου του υποψήφιου Σταύρου Μαλά Στέφανου Στεφάνου ότι είναι προσβολή δυο ημέρες πριν τις εκλογές να γίνονται προβλέψεις ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε ότι «εγώ προβλέπω ότι ο άνθρωπος δεν θα εκλεγεί γι’ αυτό δεν με επηρεάζει ότι είπε ότι δεν θα με ρωτήσει, μα θα τον ρωτούσα εγώ»;

Σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και απαντώντας σε ερώτηση ότι ο υποψήφιος της Δημοκρατίας δεν θα τον ρωτήσει για τον διορισμό του υπουργού παιδείας απάντησε ότι «αφού δεν θα εκλεγεί γιατί να κάνω σκέψεις εάν θα με ρωτήσει ή όχι;».

Facebook Comments