Επίθεση στο σπίτι που διαμένει ο Μίκης Θεοδωράκης κοντά στην Ακρόπολη, ο οποίος θα είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών στο αυριανό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα πέταξε κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού και έγραψε απειλητικά μηνύματα με σπρέι στον τοίχο της οικίας, προτού εγκαταλείψει το σημείο. Ένα εκ των συνθημάτων μάλιστα ανέφερε: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος».

Η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ενώ στο σημείο έσπευσε η αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Παρά την επίθεση, σε δήλωση του στα «Τα Νέα», ο μουσικοσυνθέτης δήλωσε «ήρεμος και έτοιμος» για το αυριανό συλλαλητηρίο, καλώντας όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό να «μην πτοηθούν» και να αυξήσουν «την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητα τους.

Μίκης: Είμαι ήρεμος και έτοιμος – Να μην πτοηθεί ο κόσμος 

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ερωτηθείς μετά την απειλητική επίθεση είπε  είπε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

 «Είμαι ήρεμος και έτοιμος» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την επίθεση των αντιεξουσιαστών με μπογιές και υβριστικά συνθήματα στο σπίτι του στου Φιλοπάππου. Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του στους πολίτες ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου στο οποίος θα είναι ομιλητής είπε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους»

 

Facebook Comments