Σε χαμηλό 5ετίας ο πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία

Capital

Σε χαμηλό 5ετίας ο πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε χαμηλό 5 περίπου χρόνων υποχώρησε ο πληθωρισμός της Μ. Βρετανίας το Μάιο, ένδειξη πως οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν υποτονικές παρά την σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Αν η υποχώρηση του πληθωρισμού επιμείνει, θα εγείρει νέα ερωτήματα για το πότε η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκιά της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ο πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία υποχώρησε στο 1,5% το Μάιο έναντι 1,8% τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού από τον Οκτώβριο του 2009.

Οι αξιωματούχοι της BoE έχουν δηλώσει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα προκειμένου να υποχωρήσει περαιτέρω η ανεργία και να αυξηθούν ξανά τα εισοδήματα των Βρετανών.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν την αύξηση των επιτοκίων εντός του 2014, αλλά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει αισθητά χαμηλότερα του στόχου του 2% για παρατεταμένη περίοδο ενδέχεται να μεταθέσει για πιο αργά στο μέλλον μια τέτοια κίνηση.