Ελβετία: Αμετάβλητη η νομισματική και επιτοκιακή πολιτική – Τι προβλέπουν οι νέες εκτιμήσεις της SNB

FXCM

Ελβετία: Αμετάβλητη η νομισματική και επιτοκιακή πολιτική – Τι προβλέπουν οι νέες εκτιμήσεις της SNB, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στο 0.00% σύμφωνα με τις προβλέψεις διατήρησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για τον Ιούνιο. Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) διατήρησε σταθερό το στόχο για το Libor τριών μηνών στην περιοχή του 0.00-0.25% ενώ προέβη σε αναθεώρηση βασικών μακροοικονομικών δεικτών για το 2014.

Η ανάπτυξη προβλέπεται ότι θα φτάσει στο 2% για το 2014 ενώ ο πληθωρισμός θα κλείσει στο 0.1% για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Για το 2015 ο πληθωρισμός αναμένεται στο 0.3% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 0.4%.

Η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι οι ήπιοι ρυθμοί ανάπτυξης θα συνεχιστούν, ενώ φαίνεται να ανησυχεί τόσο για την αγορά κατοικιών όσο και για τη πιθανότητα μίας αρνητικής έκπληξης από το Α.Ε.Π και άλλους βασικούς οικονομικούς δείκτες στο μέλλον.

Το φράγμα της SNB για το EUR/CHF διατηρείται σταθερό στο 1.2000.

Ενισχύεται το CHF μετά τις ανακοινώσεις, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμέναν μία πιθανή κίνηση της SNB μετά την περικοπή των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο.

Γράφημα EUR/CHF