Συνεχίζει και σήμερα πτωτικά το ΧΑ

MarketNews

Συνεχίζει και σήμερα πτωτικά το ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνεχίζεται και σήμερα η διορθωτική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες, αντίθετη πορεία με εκείνη των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 0,63% στις 1.262,43 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 12,3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,56% στις 408,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,55% στις 177,95 μονάδες

Η αγορά σαφώς αναμένει να ξεκαθαρίσουν οι Ευρωπαίοι τις προθέσεις τους σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, ώστε να αναθεωρήσουν την επενδυτική στρατηγική τους στο Χ.Α. Ωστόσο, όσοι ασχολούνται συστηματικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών πρώτα θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των πολιτικών και ενίοτε μικροπολιτικών δηλώσεων τους, και ύστερα θα καθίσουν με σοβαρότητα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μέχρι τότε, πιθανότατα να δούμε την εγχώρια αγορά να κινείται βραχυπρόθεσμα μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος.

Στο ταμπλό σήμερα η Πειραιώς αντιδρά μετά το χθεσινό -6,67%, καταγράφοντας κέρδη 1,19% στα 1,70 ευρώ, και με την Τέρνα Ενεργειακή (+0,49%) είναι οι μοναδικές μετοχές του FTSE25 που καταγράφουν κέρδη.

Αντίθετα, η Folli Follie υποχωρεί κατά 3,52%, η ΕΥΔΑΠ  είναι στο -1,58%, η Μυτιληναίος στο -1,23% και τα Ελληνικά Πετρέλαια  υποχωρούν κατά -0,97%.

Σήμερα ξεχωρίζει σε όγκο η Eurobank (-2,27%), η οποία έχει διακινήσει 6,9 εκατ. τεμάχια από τα 10,5 εκατ. συνολικά, έχοντας όμως και ένα πακέτο ύψους 5 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 0,40 ευρώ.