Μήνυμα ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι μία «κανονική χώρα» με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις έστειλε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απάντησε ότι σήμερα επιβεβαιώνεται πως η ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι «σταθερή», όπως δείχνουν και οι προβλέψεις για το 2018 και το 2019 (2,5% και για τις δύο χρονιές).

«Η πρόοδος σε ό,τι αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος είναι πολύ σημαντική και εκεί θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας. Αυτή η επιτυχία είναι πραγματική και σε αυτήν τη βάση θα διερευνήσουμε τι θα ακολουθήσει μετά, ποια θα είναι η εποπτεία που θα έχει η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι η προσωπική θέση του ήταν πάντα πως η Ελλάδα ανήκει στην «καρδιά» της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. «Επιπλέον, πιστεύω ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα μπορούσε σταδιακά να γίνει και πάλι μία “κανονική χώρα” με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις» επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Facebook Comments