Άρχισαν τα όργανα!

Axiaplus

Άρχισαν τα όργανα!, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πολλαπλά μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ με τελευταίο αυτό που εξέπεμψε ο επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου Χρήστος Πρωτόπαππας με την φράση: «Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση».

Η συγκατοίκηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ ανέφελη, φαίνεται όμως ότι μετά τον ανασχηματισμό οι σκιές στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων πέφτουν λίγο πιο βαριές.

Η νέα κυβέρνηση δεν έκανε καλό ποδαρικό αφού ξεκίνησε με την κόντρα Μητσοτάκη-Λοβέρδου για τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια.

Μετά ανέκυψε το θέμα με τον Πάρι Κουκουλόπουλο και την αντίδρασή του στην διάσπαση της ΔΕΗ αλλά και την πώληση των εταιριών ύδρευσης, ζήτημα που ανάγκασε το κυβερνητικό επιτελείο να συγκαλέσει ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου για να ηρεμήσει κυρίως ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Φαίνεται όμως ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κι άλλες δυσκολίες με την κυβέρνηση όπως αυτή της κατανομής των αρμοδιοτήτων στα υπουργεία. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι περιμένουν από τους γαλάζιους υπουργούς να συμπεριφερθούν με γενναιοδωρία στους πράσινους αναπληρωτές ή υφυπουργούς δίνοντάς τους τις αρμοδιότητες που δικαιούνται.

Τι εννοούν; Ότι θα πρέπει να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στο Ανάπτυξης,  στον Λεωνίδα Γρηγοράκο στο Υγείας και στον Βασίλη Κεγκέρογλου στο Εργασίας όπου μετά τον ανασχηματισμό στριμώχτηκαν μαζί του άλλοι δύο νεοδημοκράτες υφυπουργοί.  Τονίζουν επίσης ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει πολλές αρμοδιότητες στους γαλάζιους υφυπουργούς τους και περιμένουν και από τους νεοδημοκράτες να πράξουν το ίδιο.