Ρευστοποιήσεις και στο ΧΑ

MarketNews

Ρευστοποιήσεις και στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στάση αναμονής με επιλεγμένες ρευστοποιήσεις είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές να κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, στις 10:56, ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 0,37% στις 1.249,59 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται μόλις στα 6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,48% στις 404,03 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,49% στις 176,53 μονάδες.

Η αγορά δείχνει τη διάθεση της να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, τα οποία θεωρεί ότι είναι ένα ασφαλές και γνώριμο εύρος, που δεν ούτε απειλεί τις στηρίξεις αλλά και δεν προκαλεί τις αντιστάσεις. Μέχρι να ξεθαριστεί το τοπίο με την τύχη της ΔΕΗ, υπόθεση η οποία αποδεικνύεται ότι πολλαπλές προεκτάσεις, η αγορά πιθανότατα να ακολουθήσει την τακτική της αναμονής.

Στο ταμπλό, για ακόμη μία ημέρα τα πρόσημα είναι μοιρασμένα. Η Folli Follie υποχωρεί κατά 1,27%, η MIG βρίσκεται στο -0,41%, ενώ η ΜΕΤΚΑ κερδίζει 1,33% και η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 0,73%. Ωστόσο, οι συναλλαγές είναι εξαιρετικά περιορισμένα, με τους όγκους να παραπέμπουν περισσότερο σε αυγουστιάτικη συνεδρίαση.

Μικτά είναι και τα πρόσημα στον τραπεζικό κλάδο, με την Εθνική να υποχωρεί κατά 0,71% στα 2,80 ευρώ, την Alpha Bank να είναι στο -0,43%, την Πειραιώς στο -0,57%, ενώ η Eurobank να κερδίζει 0,26%.