Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα οξύς όσον αφορά την άσκηση εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis.

Εκκινώντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο. Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Και αυτό το λέμε όλοι οι Έλληνες με μία φωνή».

Εκτός από το σαφή υπαινιγμό του για τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, εναντιώθηκε προσωπικά και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα: «Ένας πρωθυπουργός που υποτιμά την πατριωτική ευαισθησία και περιφρονεί τους πολίτες, δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του. Είναι κατώτερος των περιστάσεων. Είναι ανίκανος να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας. Δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

Κατέκρινε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τη διαπραγματευτική της δυνότητα αφού οι ίδιοι οι δανειστές δημόσια τους γελοιοποιούν αφού παραδέχονται ότι η ζωή τους με τον κ. Τσίπρα έγινε ευκολότερη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την κατάθεση μήνυσης του Αντώνη Σαμαρά στον Αλέξη Τσίπρα, συνέχισε στην ίδια γραμμή μιλώντας για κατασκευή μιας άθλιας σκευωρίας που έχει ως μόνο σκοπό να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Προσέθεσε, επίσης: «Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση. Αλλά όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού».

Όπως και η κυρία Σπυράκη με τον κύριο Βορίδη στην έκτακτη ενημέρωση των πολιτικών Συντακτών την Τρίτη, έτσι και ο προέδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι θέση του κόμματος είναι «όλα στο φως», εξού και η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής(«Δεν θέλουμε να αμφιβάλει κανείς ότι θέλουμε να έρθει όλη η αλήθεια στο φως»).

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τους προστευόμενος μάρτυρες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει εμφατικά: «Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας; (…) «Να καταθέσουν ακόμη και με κουκούλες απέναντι σε αυτούς που κατηγορούν» (…) «και προειδοποιώντας προσωπικά τον κ. Τσίπρα να μην τολμήσει να κλείσει την Προανακριτική Επιτροπή, ώστε όλη η αλήθεια να έρθει στο φως». 

Facebook Comments