Συνεχίζει την πτώση και σήμερα ο Γενικός Δείκτης,  μετά τη χθεσινή “βουτιά” 3.98%, με τις μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις να συγκεντρώνονται και πάλι στις τράπεζες.

Με φόντο και τις ανησυχίες για ευρύτερη διόρθωση στις αναδυόμενες αγορές, οι ισχυροί επενδυτές που στο προηγούμενο διάστημα έπαιξαν το ελληνικό recovery story, εμφανίζονται τώρα να αλλάζουν στάση και προχωρούν σε ρευστοποίηση των κερδών τους ενώ χαρακτηριστική είναι και η απουσία των αγοραστών από το εξωτερικό, οι οποίοι και θα καθορίσουν την τάση του Δείκτη.

Οι πιέσεις συνεχίζονται στην μετοχή της ΕΤΕ (-3,85%), στην Τρ. Πειραιώς (-3,75%) η οποία απέχει πλέον 10% από την τελευταία τιμή της ΑΜΚ των 1,70 ευρώ, η Alpha Bank η οποία χτες ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος έναντι των άλλων υποχωρεί 1,11% στα 0,625 ευρώ και απέχει πλέον 4% από την πρόσφατη τιμή της ΑΜΚ ενώ η Eurobank καταγράφει απώλειες 1,11% στα 0,355 ευρώ.

Μεγάλη υποχώρηση καταγράφουν και τα τραπεζικά warrants αφού εξαιρουμένου της Alpha Bank, η ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις τιμές άσκησης τους αλλά χάνουν και από τη μείωση της αξίας χρόνου «time value». Το ΕΤΕΤΠ χάνει -7,34%, το ΠΕΙΡΤΠ (-6,94%) και το ΑΛΦΑΤΠ (-5,11%).

Facebook Comments