Με πειθαρχικά και αξιολόγηση η απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων - Δηλώσεις Κουβέλη

MarketNews

Με πειθαρχικά και αξιολόγηση η απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων - Δηλώσεις Κουβέλη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι επίορκοι θα αποχωρήσουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων που θα ενεργοποιηθούν περισσότερο και θα επιταχύνουν τις εργασίες τους και οι μη επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα κριθούν με την αξιολόγηση και την κινητικότητα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη σχεδόν τετράωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην τελευταία φάση μάλιστα, κλήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 4.000 αποχωρήσεςι εντός του 2013
Ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι οι αλλαγές στο δημόσιο και η αναδιοργάνωσή του θα γίνουν με το σχέδιο της κινητικότητας και εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 αυτοί που θα έχουν αποχωρήσει θα είναι περισσότεροι από 180.000. Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι θα αξιολογηθούν οι οργανισμοί όπου χρειάζεται και αν δεν έχουν λόγο ύπαρξης θα κλείσουν και το προσωπικό τους, αφού αξιολογηθεί και δεν ανταποκρίνεται θα βγαίνει εκτός.

Όσο για τον αριθμό των επιόρκων, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός γιατί θα ήταν αυθαίρετο, αφού δεν θα έχουν κριθεί τουλάχιστον από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά και υπογράμμισε ότι δεν υπερασπίζεται αορίστως κανέναν, αλλά υπερασπίζεται τους νόμους της χώρας γιατί δεν είμαστε μια χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, που ζητάμε να κοπούν κεφάλια χωρίς νομική διαδικασία. Και η τρόικα κατέληξε, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να ζητάει την ικανοποίηση των απαιτήσεών της, χωρίς νόμιμες διαδικασίες.

Νωρίτερα το www.kerdos.gr μετέδιδε ότι συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο υπήρξε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με βάση πληροφορίες από παράγοντες που παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις, και εάν αυτή οριστικοποιηθεί- κυρίως όσον αφορά στις απολύσεις από το Δημόσιο-, στην  συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, τότε «ανοίγει» ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, αναχώρησε από την Αθήνα αργά χθες το βράδυ, ενώ σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ματίας Μορς. Στην περίπτωση συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να υπάρξει αύριο επίσημη ανακοίνωση της τρόικας.

Η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει πλήρης συμφωνία έως και την προσεχή Τρίτη, ειδάλλως η δόση των 2,8 δις. ευρώ (που αποτελεί «υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο), δεν μπορεί να εκταμιευθεί εντός του Απριλίου.