O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, όπως και η σύζυγός του, Λίνα Νικολοπούλου τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής δηλώνοντας εξ αρχής ότι δεν ήταν σίγουρος αν θα μιλούσε ή αν θα έστελνε υπόμνημα. Ωστόσο, επέλεξε να παραστεί γιατί η απουσία του από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένα.

Τόνισε ότι είναι εδώ για να επιβεβαιώσει την ανεξαρτησία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και για τη σύζυγό του που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς η σύζυγός του και η εταιρεία της έχουν συκοφαντηθεί χυδαία. Για την εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου είπε: “Ουδέποτε η MindWork έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν”.

Όσον αφορά την άσκηση δίωξης εις βάρος του πρότεινε τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας, που θα το εξεταστεί και θα το σταλθεί στην Ολομέλεια.Είπε ότι ζητάει εδώ και εβδομάδες να του δείξουν τις αποφάσεις μου αλλά δεν υπάρχουν.

“Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Ζητώ να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να διερευνηθούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενδεικτική είναι η δήλωσή του πως όσα γίνονται είναι για το Δελφινάριο. 

Facebook Comments