Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, με έντονη συναισθηματική φόρτιση μίλησε από το βήμα της Βουλής. Αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και ουδέποτε έλαβε χρήματα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα καμίας εταιρείας.

Χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες. “Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης”, είπε.

“Ειλικρινά περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Γιατί δεν αφήσαμε τότε τη χώρα να χρεωκοπήσει. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά”, υπογράμμισε με καταφανή την ένταση που είχε. Και ξεκαθάρισε ότι “επί πρωθυπουργίας μου δεν καταβλήθηκαν χρήματα στις φαρμακευτικές. Δώσαμε μόνο χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία”.

Συνέχισε λέγοντας “διερωτώμαι ειλικρινά πώς μπορεί να ισχυριστεί ακόμα & ο πιο κακόπιστος ότι διεκόλυνα την αποπληρωμή χρεών προς τη Novartis. Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν σκοπό να βλάψουν την τμή & την υπόληψή μου για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω”. Κατεβαίνοντας από το βήμα της Βουλής δήλωσε “εύχομαι να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία”.

Facebook Comments