Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος έχει ήδη αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή τον περασμένο Ιούνιο, όντας ιδιαίτερα φορτισμένος μίλησε από το βήμα της Βουλής για την φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. “Αν αισθανόμουν την παραμικρή ενοχή, δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ (…) Δεν με αφορούν όποιες εκτιμήσεις για παραγραφή αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την υπεράσπιση της τιμής μου”, υπογράμμισε. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υποστεί έναν διασυρμό και γι αυτό επέλεξε να απαντήσει (από τη βήμα) με ευθύτητα και ειλικρίνεια.

Είπε, ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ούτε μία απόφαση δεν υπέγραψε για την τιμολόγηση φαρμάκων και οι αποφάσεις του είναι δημοσιευμένες. “Αυτοί που σπίλωναν την πολιτική μας τώρα προσπαθούν να σπιλώσουν την τιμή μας”, είπε ο πρώην υπουργός Υγείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, “ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ των φαρμακευτικών δεν θα επέτρεπε μεροληπτική μεταχείριση υπέρ κάποιας”. Δεν αναφέρεται το όνομά του στα στοιχεία του FBI αλλά ένας μάρτυρας λέει ότι προωθούσε προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας (“Όχι μόνο δεν το έκανα, αλλά παρακολουθούσα κάθε εξέλιξη για να κρατήσω τη φαρμακευτική δαπάνη στα οριζόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα”, προσέθεσε).

Σε υψηλούς τόνους δήλωσε: “Θέτω στη διάθεση της δικαιοσύνης τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς, το απόρρητο των επικοινωνιών μου, τα emails μου, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μου και το άνοιγμα του σπιτιού μου. Όλα στο φως, δεν φοβάμαι τίποτα, δεν έχω κάνει τίποτα”. Επεσήμανε ότι δεν άλλαξε ποτέ στη ζωή καθ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, μίλησε για τα ιδεολογικά του ερείσματα και επανέλαβε ότι επιμένει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ότι δεν θα ανεχθεί με κανέναν τρόπο τη σπίλωση του ονόματός του. 

Facebook Comments