Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Εξάλλου – υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές – δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Νωρίτερα

«Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς» διευκρίνισε τη Δευτέρα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο της προγραμματισμένης συζήτησης, βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/367718/paiat-gia-novartis-den-uparhei-ereuna-tou-fbi-pou-afora-ellines-politikous/#ixzz58EDRj6GG
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Facebook Comments