Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μετά την αποκάλυψη ότι και εκείνος είχε ζητήσει επίδομα ενοικίου, προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση. Αρχικά, ξεκαθάρισε ότι «ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από τον νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω» και προσέθεσε ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπ’ όψιν στην εφαρμογή της διάταξης για το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

Για την ισχύουσα διάταξη διευκρινίζει ότι αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών – βουλευτών. Στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.

Και συνεχίζει: «Τέλος, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε». Για να καταλήξει: «Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω».

Facebook Comments