Κακού κόρακος κακά ωά!

Ακριβός Γιώργος

Κακού κόρακος κακά ωά!, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κακού κόρακος κακά ωά! Σύμφωνα με μία αρχαία μαρτυρία ο Τισίας ήταν μαθητής του Κόρακα. Λέει η μαρτυρία αυτή τα εξής παρακάτω:
Κάποιος ονόματι Τισίας άκουσε πως η ρητορική τέχνη είναι η τέχνη της πειθούς και αμέσως πήγε να βρεί τον Κόρακα να του μάθει την τέχνη αυτή!

Οταν την έμαθε και δεν απέμεινε κάτι άλλο να μάθει πλέον αρνήθηκε να πληρώσει τον Κόρακα.
Στο δικαστήριο οπού κατέφυγαν να διευθετήσουν την διαφορά τους ειπώθηκαν τα εξής απίστευτα!
Είπε ο Τισίας «Κόρακα τι υποσχέθηκες να με διδάξεις?’»
Ο κόρακας απάντησε «την τέχνη να πείθεις ,αυτή ακριβώς που ήθελες.»
και ο Τισίας λέει
«Αν μου την δίδαξες τότε σε πείθω να μην πάρεις χρήματα,αν πάλι δεν μου την δίδαξες τότε δεν σου οφείλω τίποτα,εφόσον δεν κράτησες την υπόσχεση σου!»
Ο κόραξ απάντησε με τον ίδιο απίστευτο τρόπο
«Αν έχοντας διδαχθεί την τέχνη να πείθεις και με πείσεις να μην πληρωθώ ,τότε πρέπει να με πληρώσεις αφού με έπεισες και είναι προφανές οτί σωστά σου δίδαξα την τέχνη αυτή!
Αν όμως δεν με πείσεις να μην πληρωθώ τότε πάλι πρέπει να με πληρώσεις αφού δεν με έπεισες να μην πάρω αμοιβή!»
Οι δικαστές δεν έβγαλαν καμία απόφαση λέγοντας
Κακού κόρακος κακά ωά!

Aπό τα παραπάνω είναι προφανές ότι η ρητορική τέχνη μπορεί να στρεβλώσει κατά ‘’βούληση’’ την πραγματικότητα παρουσιάζοντας την όπως αυτή θέλει και όχι ως έχει.

Πολιτική και ρητορική άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους και αγεφύρωτες με την πραγματικότητα συνήθως!

Πολιτική είναι η τέχνη να δίνεις υποσχέσεις για το ‘’αύριο’’ και όταν το ‘’αύριο’’ έρθει να εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό που ‘’εχτές’’ υποσχέθηκες.

Πολιτικός Λόγος και Πραγματικότητα δείχνουν ν’ αποκλίνουν σε βαθμό κακουργήματος στις ημέρες μας,και τις συνέπειες της απόκλισης αυτής βιώνουμε καθημερινά μέσα από την ανέχεια και την σταδιακά αυξανόμενη εξαθλίωσή μας.

Μία πραγματικότητα που αναζητά λύσεις και όχι ‘’λόγια’’ και ρητορικά τεχνάσματα!

«Τα ωά που η πολιτική της χώρας παράγει είναι προφανώς κλούβια!»


Ακριβός Γιώργος

Πάροχος εντολών σε συναλλαγές με μόχλευση και διαχειριστής επενδύσεων. Τεχνικός αναλυτής τιμών σε χρηματοικονομικά προιόντα(νομισματικές ισοτιμίες, δείκτες, μετοχές, εμπορεύματα κ.α.)