Μειώσεις της τάξεως του 7% στον βασικό μισθό, κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού – το οποίο ισοδυναμεί με τον μισό μισθό ετησίως – και λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων έως τις 20:00, είναι οι προτάσεις που προέβαλαν, σήμερα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών, στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), για την υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης.

Η πρόταση, εκ μέρους των εκπροσώπων, θεωρείται βελτιωμένη, συγκριτικά με την αρχική πρόταση, η οποία προέβλεπε μειώσεις μισθών από 15% έως 20%, αλλά και κατάργηση διαφόρων επιδομάτων, όπως αυτό της πολυετίας, του γάμου και βρεφονηπιακού σταθμού.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ συνεδριάζει, αυτήν την ώρα, για να εκτιμήσει την πρόταση και να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, αφού αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των διαπραγματεύσεων.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ μετά από την σημερινή εξέλιξη, έχει ως εξής:

1. Προειδοποιεί για τελευταία φορά τις Τράπεζες να επανέλθουν μέχρι την προσεχή Τρίτη 22/4/13 με νέα συνολική πρόταση που θα κινείται στο πλαίσιο των θέσεων της ΟΤΟΕ και θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.

2. Αν μέχρι την Τρίτη δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά τους και θετική εξέλιξη η Ε.Γ. θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και θα κλιμακωθούν με διάφορες αγωνιστικές μορφές και τρόπους, ανάλογα με τις εξελίξεις.

3. Θα οργανώσει μεγάλη συγκέντρωση Τραπεζοϋπαλλήλων στην Αθήνα και θα πυκνώσει τις συγκεντρώσεις που ήδη πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

4. Καλεί τις Διοικήσεις των Τραπεζών να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, να πάρουν σοβαρά υπ’ όψη τους τα μηνύματα των καιρών και να μην θελήσουν να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις του κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Facebook Comments