«Σκληρή» επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ

Ζητουνιάτη Ελισσάβετ

«Σκληρή» επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Σκληρή» επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με έμφαση στα εθνικά θέματα, εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου των τομεάρχων της ΝΔ, θέτοντας παράλληλα σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε αναφερόμενος στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Είναι λίγοι, άλλα για τα εθνικά θέματα το ‘’λίγος’’ δεν σημαίνει ανεπαρκής, σημαίνει και επικίνδυνος».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «δημαγωγία» τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια και συνέχισε: «Δημαγωγούν όταν μιλούν για το τέλος του προγράμματος. Πρόκειται μόνο για την τυπική λήξη του».

«Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Πρόκειται για άλλο ένα βρώμικο ψέμα των κυβερνώντων για να χρυσώσουν τα μέτρα που έρχονται» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στο Κατάρ είπε πως «διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει την επενδυτική έκπληξη ολόκληρης της Ευρώπης» αλλά «η αστάθεια στο φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία στις αδειοδοτήσεις την κρατάνε πίσω».

Άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, καταλογίζοντάς της «ανικανότητα».

«Τρία χρόνια τώρα η χώρα πάει πίσω. Στην οικονομία, στην ασφάλεια, στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, στην καθημερινότητα, αλλά -δυστυχώς- και στα εθνικά θέματα» είπε, υπενθυμίζοντας ότι «είκοσι μέρες τώρα οι δύο αξιωματικοί κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας στην Τουρκία».

«Στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν σε μερικές ώρες. Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανίκανη να χειριστεί τις σχέσεις μας με την Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εστίασε στη συνέχεια τα πυρά του στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τους οποίους χαρακτήρισε «λίγους» και επικίνδυνους».«Όταν επί σχεδόν ένα μήνα μιλάς πότε για κράτηση και πότε για ομηρία, τότε δεν παίζεις με τις λέξεις. Παίζεις με τη θέση της χώρας και με το αύριο δύο παιδιών της. Όταν από τη μια μιλάς για διμερές θέμα και από την άλλη καλείς τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει, είσαι αναξιόπιστος. Είναι προφανές τι συμβαίνει ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Ο ένας κρατάει τον άλλον. Ο ένας είναι όμηρος του άλλου. Και οι δύο μαζί κρατάνε όμηρο την χώρα. Αποδεικνύονται λίγοι. Και όταν μιλάμε για εθνικά ζητήματα, το λίγος σημαίνει επικίνδυνος» παρατήρησε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο ίδιος θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι του για την  επιστροφή των δύο αξιωματικών στην πατρίδα μας». «Αυτό θα πράξω και αύριο στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής. Το ίδιο έπραξα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Κατάρ. Αυτό είναι το χρέος μου και αυτό θα κάνω» είπε.