Συνάντηση Στουρνάρα με Κινέζους επενδυτές

MarketNews

Συνάντηση Στουρνάρα με Κινέζους επενδυτές

Συνάντηση με τους επικεφαλής του κινέζικου Shenzhen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management είχε, σήμερα το μεσημέρι, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, που είναι η δεύτερη σε διάστημα ενός μήνα, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τους σε cargo και logistics.

Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η εταιρία του αεροδρόμιου του Shenzhen, η οποία διαχειρίζεται ένα ταχέως αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Κίνας, με κίνηση που προσεγγίζει τα 30 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ διακινούνται 828 χιλιάδες τόνοι εμπορεύματα.

Το αεροδρόμιο αποτελεί τη βάση της κινεζικής αεροπορικής εταιρίας Shenzhen Airline, που είναι μέλος της Star Alliance από το Νοέμβριο του 2012. Η εταιρία του αεροδρομίου Shenzhen Airport είναι εισηγμένη στο τοπικό χρηματιστήριο από το 1998. Η Friedmann Pacific Asset Managementltd είναι εταιρία επενδύσεων με σημαντική παρουσία σε έργα υποδομών και μισθώσεις αεροσκαφών.