Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη παρέμεινε επί πέντε ημέρες χωρίς νερό. Η βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε στην υδροδότηση της πόλης, είχαν ως αποτέλεσμα να παρέμβει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας και να ζητήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια ώστε να αποδοθούν ευθύνες, καθώς και να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κίνδυνος μόλυνσης από τo νερό που διοχετεύτηκε στους καταναλωτές. Παράλληλα, ζητά να διενεργηθεί έλεγχος στην ΕΥΑΘ και συγκεκριμένα στα κονδύλια που αυτή έλαβε για τη συντήρηση των υποδομών της.

Και χωρίς… ρεύμα η πόλη

Την ίδια ώρα και σα να μην έφταναν τα προβλήματα με το νερό, υπάρχουν περιοχές στην Θεσσαλονίκη που θα μείνουν και χωρίς ρεύμα! Πιο συγκεκριμένα, στο… σκοτάδι θα μείνουν σήμερα, Κυριακή 1 Απριλίου περιοχές στους δήμους Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν:

– Από τις 8.00 έως τις 14.00, στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ κ.λ.π. Καθώς επίσης και το ΕΠΑΛ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΓΗΠΕΔΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ. Αλλά και τα αρδευτικά που βρίσκονται στον δρόμο προς ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

– Από τις 10.30 έως και τις 13.30 στον δήμο Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Καραολή και Δημητρίου, Πηνειού, Γλαδστώνος, Παπαζώλη, Παπαρηγοπούλου, Ολύμπου, Μαβίλλη, Καλλινικου, Πλατεία Δημοκρατίας, Κ.Παλαμα.

Σύσκεψη ύστερα από 5 ημέρες!

Να σημειωθεί ότι μόλις το Σάββατο, ύστερα από πέντε ημέρες αφότου ξεκίνησαν τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη τα οποία άφησαν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς νερό προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του γραφείου, Κατερίνας Νοτοπούλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και μετά το πέρας της δεν δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ ανακοινώθηκε από την ΕΥΑΘ ότι θα συνεχιστούν οι διακοπές νερού.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ξεκίνησε η  τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις.

Συνεχίζονται οι διακοπές νερού

Ανέφερε ακόμη ότι το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη, καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

ΝΔ: Οι υπουργοί που εποπτεύουν την ΕΥΑΘ έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί

Οι υπουργοί που εποπτεύουν την ΕΥΑΘ έχουν βαρύτατη ευθύνη και ήδη έπρεπε να έχουν παραιτηθεί είπε στον ΣΚΑΪ ο επιτελάρχης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τόνισε ότι, αν είχε ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα και ότι την πλήρωσαν οι Θεσσαλονικείς με αυτό το πρωτοφανές γεγονός, όπως μεταδίδει το skai.gr.

«Η κυβέρνηση του κ Τσίπρα κυβερνά 3,5 χρόνια. Αν δεν είναι ικανοί να διορθώσουν κάποια πράγματα καλύτερα να φύγουν», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στου Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και έναν μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο κ Μητσοτάκης έβαλε από την αρχή πλάτη αλλά ότι ο κ. Τσίπας υποτίμησε το ζήτημα.

«Ο κ. Μητσοτάκης εγγυάται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με χαμηλότερους συντελεστές ώστε να γίνουν επενδύσεις και να πάρει μπροστά η οικονομία» είπε επίσης, σημειώνοντας ότι πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί για οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του.

Κάποτε μιλούσαν για το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό ήταν για να πάρει μόνο την εξουσία. Τα περί ηθικού πλεονεκτήματος έχουν πάρει ένα τέλος, ανέφερε τονίζοντας πως τώρα πια ο Τσίπρας προσπαθεί να μειώσει τη συντριβή που τον περιμένει.

Παραιτήσεις των υπευθύνων ζήτησε ο Μητσοτάκης
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον Χρήστο Σπίρτζη και τη διοίκηση της ΕΥΑΘεξαπέλυσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας στήνει αναπτυξιακές φιέστες, η Θεσσαλονίκη είναι για 5η μέρα χωρίς νερό. Το ότι ο κ. Σπίρτζης και η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι ακόμα στις θέσεις τους δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας και του κυνισμού αυτής της ανίκανης κυβέρνησης» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης πέρασε στην αντεπίθεση. «Πάλι συνελήφθη αδιάβαστος, ο «άριστος” πρόεδρος της ΝΔ. Ούτε πού «ανήκει” η ΕΥΑΘ δεν ξέρει, και εκτίθεται τιτιβίζοντας» έγραψε κι αυτός με τη σειρά του στο Twitter.

Facebook Comments