Τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της πέτυχε το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου έτους η Eldorado, η οποία και προσδιορίζει στα higlights του τριμήνου τη θετική απόφαση της διαιτησίας για την Ελληνικός Χρυσός, επισημάινοντας ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει «εποικοδομητικό διάλογο» με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας, τα κέρδη αποδιδώμενα στους μετόχους αυξήθηκαν στα 8,7 εκατ. δολάρια από 6,8 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμην του 2017. Τα ακαθάριστα κέρδη από τις δραστηριότητες εξόρυξης χρυσού ήταν 34,7 εκατ. ευρώ. Η παραγωγή χρυσού διαμορφώθηκε στις 89.374 ουγκιές και τα έσοδα από το χρυσό ανήλθαν στα 115,4 εκατ. δολάρια επί πωλήσεων 86.587 ουγκιών. Η μέση τιμή πώλησης ήταν 1.333 δολάρια ανά ουγκιά έναντι 1.222 δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η εταιρεία είχε στα τέλη του τριμήνου ρευστό και ρευστοποιήσιμο ενεργητικό ύψους 459,7 εκατ. δολαρίων.

«Είχαμε ένα πολύ επιτυχημένο πρώτο τρίμηνο, το οποίο και θέτει τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας» σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldoradο, Τζορτζ Μπερνς. «Η κατάθεση των τεχνικών μελετών ήταν ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για την ανάπτυξη των project μας στα ορυχεία Lamaque και Kisladag» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες στην Ελλάδα, υπενθυμίζει την απόφαση της διαιτησίας και σημειώνει ότι η Eldorado και η Ελληνικός Χρυσός εξακολουθούν να είιναι σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο να βρεθεί ένα «αμοιβαία συμφωνημένο μονοπάτι», στη βάση του οποίου θα προχωρήσουν οι επενδύσεις στην Κασσάνδρα. 

Facebook Comments