Δύσκολη η προσπάθεια ανάκαμψης του γεν - άσχημα macro για την Ιαπωνία

ForexReport

Δύσκολη η προσπάθεια ανάκαμψης του γεν - άσχημα macro για την Ιαπωνία , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το JPY προσπαθεί να ανακάμψει μετά από την ανακοίνωση του πληθωρισμού στο 0,3% έναντι εκτιμήσεων για 0,2%, αλλά ακόμα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα του στόχου της BoJ για 2,0% και αυτό κάνει την όποια ανοδική προσπάθεια του γεν ιδιαίτερα δύσκολη.

Στα υπόλοιπα μακροοικονομικά στοιχεία, όπως η κατανάλωση και η βιομηχανική παραγωγή, ήταν αρνητικά, αυξάνοντας τους φόβους για το κατά πόσο η ανάπτυξη μπορεί να είναι διατηρήσιμη. Στο θέμα της Ελλάδας, οι επιθετικές δηλώσεις των εταίρων αυξάνονται και χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ, Lagarde, τόνισε ότι το Grexit δεν είναι απίθανο σενάριο και ότι κάτι τέτοιο δε θα σήμαινε και το τέλος του ευρώ.

  • Νέα πτώση για το NZD καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να επιδεινώνονται.
  • Το σπάσιμο του floor στο EUR/CHF από την SNB, έχει αφήσει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ελβετική οικονομία.
  • Μειώνουν την έκθεσή τους σε ομόλογα οι Ιάπωνες διαχειριστές και κατευθύνουν κεφάλαια προς τις μετοχές.
  • Μείωση των αγορών ευρωπαϊκών ομολόγων από Ιάπωνες διαχειριστές, το Μάιο.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXM5) – Άνοιγμα: 11.745 Υψηλό: 11.777 Χαμηλό: 11.607 Κλείσιμο:  11.703

Ο γερμανικός δείκτης σημείωσε έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης αλλά κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από κρίσιμα επίπεδα στήριξης και να κλείσει με μικρότερες απώλειες. Η τεχνική εικόνα του δείκτη δεν παρέχει ξεκάθαρες ενδείξεις αν και γενικότερα παραμένει η θετική διάθεση των επενδυτών. Ο DAX δεν έχει εκμεταλλευτεί καθόλου την τελευταία πτώση του EUR/USD και αυτό είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο προς παρακολούθηση. Κλείσιμο έξω από το εύρος 11.600-11.800 θα αποτελέσει την καλύτερη ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

11.645                 11.750
11.600                 11.790
11.560                 11.840
11.520                 11.900