Θα αναλύσουμε την λέξη σε βάθος,θα επιχειρήσω μια προσεκτική προσέγγιση ή οποία θα είναι απεξαρτημένη απο το πρώτο ειρωνικό συνθετικό(Βλαχό-) της λέξης…
 
Στην πραγματικότητα το άρθρο στοχεύει στις ανά την Ελληνική επικράτεια επαρχίες (συνήθως δήμους με σχετικά μικρό πλυθησμό,όπου οι κοινωνίες είναι σχετικά κλειστές και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους).
Αφού ξεκινήσουμε να αναλύσουμε το ΠΡΟΦΙΛ του Υποψήφιου αρχικά Βλαχοδήμαρχου,μέσα απο το περίγραμμα του τρόπου σκέψης του, θα περιγράψουμε και τις περιπέτειες του,εκ των υστέρων (αφού καταφέρει να εξαπατήσει τον επαρχιακό πλυθησμό)μετά την εκλογή του.
 
ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ.
Η λέξη δηλώνει χαρακτηριστικά  υποψηφίων της επαρχίας, όπου βασική προυπόθεση νίκης είναι η προσωπική,  γνωριμία με το σύνολο του εκλογικού σώματος λόγω του μικρού μεγέθους που αυτό έχει.
 Ατομα, τα οποία γνωρίζουν τους πάντες, είναι δικτυωμένα, έχουν όλα τα ΚΟΝΕ και υπόσχονται ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε αίτημα!
Τα παραπάνω είναι εφικτά διότι, υφίσταται η εξής αλληλεπίδραση:
 
1. στην επαρχία υπάρχει πολύ πιο άμεση σχέση των κατοίκων με τους τοπικούς άρχοντες.
2. οι τοπικοί άρχοντες ή επίδοξοι υποψήφιοι  στην επαρχία έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή απ ότι στα αστικά κέντρα.

Ο Επίδοξος Βλαχοδήμαρχος γνωρίζει την τοπική ανθρωπο-γεωγραφία, γνωρίζει τι χρειάζεται και ταυτόχρονα, τι μπορεί να του προσφέρει ο καθένας, μπορεί έτσι να πιέζει ή και να εξυπηρετεί διάφορα αιτήματα, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση περαιτέρω υποστήριξης(ψηφοθηρίας).

Ο σωστός Βλαχοδήμαρχος, δεν θα δεχτεί χρήματα για τις υπηρεσίες του, αντιθέτως θα τις προσφέρει απλόχερα με χαμόγελο(συνήθως πρόκειται για μικρο-εξυπηρέτηση). 
Ο εξυπηρετούμενος εντάσσεται στη «λίστα» και κάποια στιγμή, θα κληθεί να εξυπηρετήσει με τη σειρά του, το αίτημα της ανταποδοτικής ψήφου!
 
θα υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες προεκλογικά,υπογράφοντας όσα προεκλογικά γραμμάτια ζητηθούν(τα οποία προφανέστατα είναι αδύνατον να καλυφθούν μετεκλογικά).
Παρ όλα αυτά ήδη έχει επιλέξει την κλειστή ομάδα ,την μετεκλογική Μαφία(χιούμορ!) που θα αναλάβει την επόμενη ημέρα μετά την νίκη(εάν αυτή έρθει).
 
Ο Βλαχοδήμαρχος ως εκ τούτου είναι ένας έξυπνοςΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ!
Είναι ένας υποψήφιος ή εν ενεργεία δήμαρχος που ουσιατικά διακατέχεται απο ξεπερασμένες αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορά.
Κάθετι το οποίο αντιτίθεται πρέπει να περιοριστεί,κάθε δημότης που δεν ανήκει στους εκλεκτούς ακόλουθους αυτόματα θα θεωρηθεί εχθρικός και πρέπει να απομονωθεί.
 
Οποιος ασκεί κριτική αυτοματοποιημένα βαφτίζεται κακοπροαίρετος μη έχων καλή διάθεση-Διότι ο Βλαχοδήμαρχος πάντα ισχυρίζεται οτι έχει καλή διάθεση!!!
Οποιοδήποτε αίτημα ανεξαρτήτως απο την ουσία του θα ικανοποιηθεί ή απορριφθεί αναλόγως του ποιός έχει αιτηθεί!
 
Γενικά ο Βλαχοδήμαρχος κρύβει βαθιά μέσα του τον φασισμό και κάθε κατ επίφαση χαμόγελο και ευγένεια αποκρύπτει έντεχνα την φασιστική του φύση!
Φυσικά εάν χρειαστεί θα κάνει και επίδειξη ισχύος στους αντιφρονούτες ή αυτούς που θα τολμήσουν να ασκήσουν κριτική,θα κάνει χρήση της εξουσίας και των γνωριμιών ώστε να επιβληθεί στον υποτιθέμενο εχθρό του στον υποτιθέμενο αντάρτη που μόνο στις αναχρονιστικά φασιστικές αντιλήψεις του υπάρχει!
 
Σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη (2005), “βλαχοδήμαρχος” είναι ο πρόεδρος κοινότητας ή δήμαρχος μικρού δήμου που συμπεριφέρεται σαν σπουδαίο πρόσωπο, ως φορέας σημαντικής εξουσίας.(η ουσία της ερμηνείας Μπαμπινιώτη βρίσκεται στο σαν!)
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥ!
 
Είναι προφανές από το παραπάνω κείμενο(πάντα κατά την ταπεινή μου ανάλυση),ότι το μέλλον απλά θα είναι γεμάτο απο ρήξεις με την κλειστή κοινωνία,ένα μέλλον δυσοίωνο που παρ όλ΄αυτά ο Βλαχοδήμαρχος νομίζει ότι έχει χρόνο να διορθώσει στην πορεία!
 
Ομως ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός για τον Βλαχοδήμαρχο!
Η κλειστή ομάδα ακολούθων εναγωνίως θα επιχειρήσει να κρατήσει τα κεκτημένα ανταλάγματα που κέρδισε,αλλά στο τέλος ακόμα και αυτή η ομάδα θα πηδήξει από το καράβι του Βλαχοδήμαρχου όταν αντιληφθούν ότι βουλιάζει!
Φυσικά οι υπόλοιποι ακόλουθοι,σύμβουλοι,πρόεδροι,αντιδήμαρχοι,στελέχη οι οποίοι είναι εκτός ομάδας οταν καταλάβουν ότι απλά χρησιμοποιήθηκαν θα πηδήξουν πολύ πριν βουλιάξει το πλοίο του Βλαχοδήμαρχου-Τιμονιέρη που από λάθος επέλεξαν να στηρίξουν!
Είτε θα παραιτηθούν,είτε θα τα παρατήσουν…
Οσο ο χρόνος περνά,τόσο η οργή του Βλαχοδημάρχου θα αυξηθεί,κάνοντας τον
να φτιάξει το δικό του Γυάλινο Κόσμο,γεμάτο απο καχυποψία,εχθρούς και κακοπροαίρετους αντιφρονούντες!
Φυσικά η κατάληξη θα είναι η απομυθοποίησή του απο την τοπική κοινωνία.
Απο ευργέτης που τους εξυπηρετεί, θα μεταβληθεί σε γραφικό πολιτικό καιροσκοπικό απατεώνα!
 
Αν και ο Βλαχοδήμαρχος σε όλη τη διάρκεια της θητείας του θα πιστέψει ότι χρόνος υπάρχει,ότι θα βρεί κάποια άλλη τακτική να επαναφέρει την κατάσταση που έχει ξεφύγει(διότι είναι αδύνατον με Βλαχοδήμαρχο,να μην έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις!),Δυστυχώς για τον ίδιο(ευτυχώς για τους δημότες) η ημερομηνία λήξης του ήδη θα έχει συμπληρωθεί!
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!
 
Εάν όλα τα παραπάνω έχουν μία λογική,έναν ορθολογισμό τότε επόμενη μέρα για τον Βλαχοδήμαρχο δεν θα υπάρχει,το πλήρωμα του χρόνου θα τον καταργήσει!
Ετσι λοιπόν οι δημότες θα κληθούν να αντικαταστήσουν αυτό που οι ίδιοι θα απορρίψουν με κάτι ΝΕΟ!
Συνήθως όμως το ΝΕΟ θα αντικατοπτρίζει την δική του απαίτηση για ένα ΝΕΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟ!
Διότι αγαπητοί μου φίλοι ο Υποψήφιος είναι προιόν των ψηφοφόρων αυτός που πρέπει να κατανοήσει τις απαιτήσεις(οι οποίες πηγάζουν απο το ΕΓΩ) του εκλογικού σώματος και να προσαρμοστεί σε αυτές!
Οδηγίες προς Βλαχοδημάρχους!
Θα δώσω κάποιες συμβουλές με καλή διάθεση προς εν ενεργεία Βλαχοδημάρχους!
1.Η τύχη σε έφερε εδώ,μαζί με τον έντεχνο και έξυπνο καιροσκοπισμό σου,αλλά δεν θα την έχεις πάντα με το μέρος σου
2.Ο χρόνος είναι εχθρός σου!
3.Υπάρχει ακόμη χρόνος να γίνεις Δήμαρχος χωρίς το πρόθεμα Βλαχό,απλά πρέπει να λειτουργήσεις αφαιρετικά!
4.Οποιος έχει αντίθετη γνώμη-άποψη δεν είναι εχθρός σου απαραίτητα!
5.Μην είσαι καχύποπτος συνεχώς!
6.Να κινηθείς ομαδικά-το σπόρ είναι ομαδικό!
7.Μη θεωρήσεις ότι οι άλλοι είναι λιγότερο έξυπνοι ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ!
8.Γίνε πραγματικά ευγενικός και ΟΧΙ ΚΑΤ ΕΠΙΦΑΣΗ!
9.Και το σημαντικότερο?
 Πολέμησε τις φοβίες σου(διότι κατά βάση ένα φοβισμένο ανθρωπάκι όπως όλοι μας είσαι!!!).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το παραπάνω κείμενο δεν έχει στόχο κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο,απλά είναι μία γενική προσέγγιση με 100% ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ από μέρους μου,(η οποία μπορεί να μεταβληθεί σε κακή μόνο στην περίπτωση  ΒλαχοΜπαρόκ Στύλ εξουσίας όταν αυτό υποπέσει στην αντίληψη μου).
Εάν περιλάβουμε όλο το πολιτικό γίγνεσθαι μπορούμε αναλόγως να ορίσουμε και την έννοια Βλαχό-Πολιτικός!
Είτε ακόμα την έννοια Βλαχο-Αρχων κάθε τύπου εξουσίας!

Με εντυπωσιάζει όμως πάντα η μαγική δύναμη που έχουν οι καρέκλες εξουσίας,η ικανότητα που έχουν στο να ισοπεδώνουν το παρελθόν μας!
Το φαινόμενο της ψυχικής διαταραχής που θα δεχτεί ένα άτομο μετά την άνοδο του στην εξουσία δεν είναι όμως αντικείμενο πραγμάτευσης του παρόντος άρθρου,αλλά θα αναλυθεί κάποια άλλη στιγμή!

Στα 44έτη της διαδρομής μου σε αυτή τη ζωή είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με κάθε είδους Βλαχο-Αρχοντα κάθε είδους και μορφής εξουσίας!
Τι κατάλαβα?Δώσε εξουσία σε άνθρωπο για να διαπιστώσεις αν πραγματικά έχει κάποια αξία ως άνθρωπος και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι,
Η Αξία και το Αξίωμα δεν είναι πάντα σε σχέση ανάλογη!
Είχα όμως την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους με πραγματικό βάθος και αξία,δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δεν είναι εν ζωή σήμερα…

Καλό σας εβδομάδα αγαπητοί μου

 

Facebook Comments