Μεγάλες αναταράξεις προκαλούν στις αγορές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Λέγκας και του Κινήματος των 5 Αστέρων να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Μάλιστα, πιθανή θεωρείται στην Ιταλία η προσφυγή στις κάλπες στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου, υπέρ της οποίας τάχθηκαν όλα, σχεδόν, τα κόμματα.

“Η αφορμή για την εντεινόμενη ανησυχία είναι η προοπτική των αντι-ευρωπαϊκών, εθνικιστικών κομμάτων της Ιταλίας να εκμεταλλευτούν τις εκλογές αυτές ως μια ευκαιρία προκειμένου να γίνει ένα δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι της Ιταλίας στην ευρωζώνη”, σημειώνει το Bloomberg.

“Παρά τις όποιες κουβέντες περί ανάκαμψης της ευρωζώνης, οι τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η διάθεση σε μια ήπειρο όπου ακόμη κυριαρχούν διαχωρισμοί και έριδες, ειδικά στο Νότο της”, επισημαίνει με νόημα το οικονομικό πρακτορείο.

Όπως τονίζει, “το όλο κλίμα θυμίζει όλο και περισσότερο τις ημέρες του 2012, όταν οι εκλογές στην Ελλάδα άρχισαν για πρώτη φορά να κλυδωνίζουν το οικοδόμημα του ευρώ”.

Facebook Comments