Όπως γνωρίζουμε από την αρχαιότητα, ο φαύλος ήταν αυτός που δεν είχε ήθος και αξιοπρέπεια. Δηλαδή ο ανήθικος κια ο αχρείος. Αυτός που έκανε κατάχρηση της εξουσίας που του είχε αναθέσει ο λαός. Αυτός που αθετούσε τον λόγο του, αυτός που χρησιμοποιούσε πλάγιες μεθόδους. Σήμερα, δυσκολευόμαστε πολύ για να ισχυριστούμε ότι η έννοια του φαύλου δεν ταιριάζει σε αυτούς που κυβερνούν…

Καθημερινά βλέπουμε και ακούμε ανθρώπους που συμμετέχουν στη σημερινή (δια)κυβέρνηση ή σιτίζονται από τα τυχοδιωκτικά κόμματα-εκτρώματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να καταπατούν κάθε έννοια ηθικής. Τα ψέματα και η αυταπόδεικτη απάτη τους κατά εκατομμυρίων Ελλήνων είναι μνημείο πρωτοφανούς ντροπής για τη χώρα και τον Ελληνισμό. Άνθρωποι ξετσίπωτοι και αναίσθητοι που δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν σε μια ολόκληρη κοινωνία και ένα Έθνος με την πιο πλούσια ιστορία στον πλανήτη. Άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα και το πετσί τους!

Αναμφίβολα, θα θέλαμε να έχουμε κυβερνώντες τίμιους, ηθικούς και ντόμπρους που θα αναγνώριζαν τα λάθη τους και θα έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να τα διορθώσουν. Χωρίς φανφάρες και με απόλυτη ταπεινοφροσύνη, ως ελάχιστο δείγμα μετανοίας για το κόστος που προκάλεσαν. Δυστυχώς όμως δεν είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Κανένας σοβαρός και νουνεχής άνθρωπος δεν θα έγραφε εναντίον μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, αν αυτή ασκούσε συνετή διακυβέρνηση και δεν έδινε πλήθος δικαιωμάτων με τα καμώματα της. Καμώματα που σε βγάζουν στην κυριολεξία από τα ρούχα σου, αλλά ποτέ δεν σκέφτεσαι ότι πρέπει να τα αντιμετωπίζεις με τις πρακτικές που αυτοί ακολουθούσαν από το 2010 με τις κρεμάλες, τα λινταρίσματα και τους προπηλακισμούς.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ταιριάζει όμως… γάντι και σε ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού που έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Δηλαδή ανηθικότητα, μαγκιά, τσαμπουκαλίκι, απειθαρχία, αυθάδεια και άφθονη… ηλιθιότητα. Αν έτσι πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να οργανώσει το σπίτι του και αυτό να σταθεί όρθιο, τότε είναι ανόητος. Εάν πιστεύει ότι με τέτοια “υλικά” μπορεί να σταθεί όρθιο ένα κράτος, τότε είναι… ασυναγώνιστος ηλίθιος!

Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε ένα πάρα πολύ σοβαρό crash test. Θα αναμετρηθεί η λογική με τη βλακεία. Για την ακρίβεια, θα διαπιστώσουμε πόσο από το 38% των παραγωγικών ηλικών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015, θα επαναλάβουν την ίδια… ανοησία. Το αυτό ισχύει και για το 37,1% άνω των 50 ετών αλλά και το 36,9% των ιδιωτικών υπαλλήλων που είδαν το… τυρί αλλά όχι τη… φάκα! Όσο για τους άνεργους που σε ποσοστό 42,8% είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος έχει βολευτεί, τότε μαντεύουμε τι θα ψηφίσει. Όσο για τους… αβόλευτους, ο θεός να τους φωτίσει! Βεβαίως, αναμένουμε να… βάλουν μυαλό και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι σε ποσοστό 33,1% είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ιδίως τώρα που έρχεται και η μεγάλη μείωση συντάξεων για το 60% από αυτούς.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν την αριστερά της απάτης που δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία, όπως θέλει να ευαγγελίζεται. Η Αριστερά αποτελεί εμπόδιο στη σύγχρονη Ελλάδα. Διατείνεται ότι αγωνίζεται για το καλό των αδύναμων, αλλά όταν είσαι στην πλευρά των “επαγγελματιών διαμαρτυρόμενων” και κάνεις τη ζωή δύσκολη αυτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπείς, τότε είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι… αγώνες είναι η καταδίκη αυτών που υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι Άνθρωποι οι οποίοι έγιναν γνωστοί μέσα από καταλήψεις, κάλυψη βανδάλων και τρομοκρατών, σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν θετικό ισοζύγιο προσφοράς.

Οι… αγώνες των αυτοαποκαλούμενων “αριστερών αγωνιστών” στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά η κατοχύρωση του βολέματος, από ανθρώπους που είναι μειωμένης απόδοσης και δεν έχουν ιδιαίτερα… καλή σχέση με την εργασία. Είναι η επιτομή του βολεμένου, του υποκριτή, του απατεώνα και του λαμόγιου που θέλει να τρέφεται ως παράσιτο εις βάρος των συμπολιτών του. Δεν θέλουμε να γενικεύουμε, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που ξεφεύγουν από τον κανόνα, αποδεικνύοντας ότι είναι εργατικότατοι, συνετοί, πειθαρχημένοι και αποτελεσματικοί. Βέβαια, κάποιος θα πει ότι το να προβαίνεις σε καταλήψεις ή πορείες αποτελεί… δουλειά! Βεβαίως, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή! Όπως και το να είσαι φαύλος, επάγγελμα είναι… Και μάλιστα πολύ προσοδοφόρο εάν συμπεριφέρεσαι ως φαύλος αριστερός!

Facebook Comments