Η Συμφωνία για το Μακεδονικό που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Η Συμφωνία δεν αποτελεί θρίαμβο για καμία από τις δύο χώρες, ούτε για την Ελλάδα αλλά ούτε και για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ωστόσο, στο παρελθόν υπήρξαν χειρότερες προτεινόμενες συμφωνίες για την Ελλάδα και χειρότερες λαϊκίστικες κυβερνήσεις για την ΠΓΔΜ.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη (σσ όχι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που αναρωτιόταν ποιος θα θυμάται το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ σε 10 χρόνια) επέλεξε να αφουγκραστεί και να ενστερνιστεί το λαϊκό αίσθημα και να ακολουθήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Επέλεξε να καταθέσει ακόμη και πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Το εξόχως σουρεαλιστικό είναι ότι την πρόταση αυτή θα υπερψηφίσει το Ποτάμι που συμφωνεί με τη συμφωνία. Το ακόμη σουρεαλιστικότερο, το σουρελιστικότερο εξ όλων, είναι ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι εταίροι της συγκυβέρνησης, διαφωνούν και κατακεραυνώνουν τη Συμφωνία της δικής τους κυβέρνησης αλλά παραμένουν. Για τους ΑΝΕΛ είναι Παρασκευή βράδυ κιόλα καλά αρκεί να παραμείνουν στην κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι ορισμός του μπετόν αρμέ.

Κι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει να μην κινδυνεύει -ούτε καν από σεισμούς και καταποντισμούς, αφού αποτελεί τη μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση η οποία πλέον δεν αρκείται στα απολύτως αναγκαία αλλά αποπειράται να επιλύσει και εθνικά ζητήματα, κατ εμέ με όχι με τόση αποτυχία όση της καταλογίζουν- η Δημοκρατία κινδύνευσε μέσα στον ίδιο της το ναό, στη Βουλή. Το μεγαλείο της Δημοκρατίας είναι να αμφισβητεί ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό αλλά οφείλει και να αυτοπροστατεύεται.

Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας βουλευτής του κάλεσε σε πραξικόπημα. Τι κι αν πολλοί εξ ημών γνωρίζουμε ποια είναι η Χρυσή Αυγή; Υπάρχει μισό εκατομμύριο Ελλήνων που επιλέγει να μη γνωρίζει ή να γνωρίζει και να την επικροτεί.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που προσπαθεί να μοιάσει στο παρουσιαστικό -στο παρουσιαστικό και μόνο- με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ονειρευόταν πραξικοπήματα και τα είπε σήμερα στη Βουλή τα όνειρά του. Ήθελε να πάρει κεφάλια, τα ήθελε στις Πρέσπες, ήθελε στρατό και αίμα… Οι βουλευτές του κόμματός του χειροκροτούσαν ένθερμοι από τα έδρανά τους. Όταν, όμως, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους το έβαλαν στα πόδια. Αποποιήθηκαν τον ίδιο τους το βουλευτή και απέδειξαν ποιοι πραγματικά είναι. Πήγαν να γλυτώσουν με μία διαγραφή.

Ο ίδιος Μπαρμπαρούσης για τα λεγόμενά του, την προτροπή σε πραξικόπημα, βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο το έβαλε στα πόδια, έβγαλε ανακοίνωση τύπου “μωρέ δεν ήξερα τι έλεγα”. Αυτή ήταν η αντίδρασή του.

Και ξέρετε γιατί ήταν αυτή η αντίδραση της Χρυσής Αυγής και του Μπαρμπαρούση; Γιατί αυτοί είναι πραγματικά οι Χρυσαυγίτες, οι (νεο)ναζί, οι ακροδεξιοί. Είναι θρασύδειλα οπορτουνιστικά ανθρωπάκια που ονειρεύονται χούντες και πραξικοπήματα αλλά τρέμουν μη και χάσουν κανένα βουλευτικό προνόμιο. Αυτοί που λένε για τον Μπελογιάννη που πήγε στο απόσπασμα με το χαμόγελο και το γαρύφαλλο ενώ οι ίδιοι γίνονται κότες μη και περάσουν κρατητήριο. Τέτοιο “επαναστάτες” είναι, εκμεταλλεύονται τη δημοκρατία που δεν τους ξέρασε (ακόμα). 

ΥΓ: Ζητάω συγγνώμη από τις κότες που αποτελούν ανώτερο είδος από τους Χρυσαυγίτες. 

Facebook Comments