Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με τη στάση της προκάλεσε το χθεσινό επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή.

“Ο κ. Τσίπρας θα πάει με το στυλό του κ. Καμμένου να υπογράψει μια ντροπιαστική συμφωνία. Θα λογοδοτήσετε για αυτό
Απολογητικό το ύφος του κ. Σαμαρά. Αποφάσισε ότι τα πήγε καλά. Υπάρχει όμως και μια άλλη ιστορική αποτίμηση. Από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μάθαμε ότι ο κ. Σαμαράς τα έκανε μούσκεμα
Ο κ. Σαμαράς με τους χειρισμούς του αποσταθεροποίησε πλήρως τις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ και με τα υπόλοιπα κράτη των Βαλκανίων.
Ο κ. Σαμαράς δεν μας είπε αν συμφωνεί ή όχι με τη σύνθετη ονομασία.
Ο Σαμαράς μας είπε ότι προσπαθούμε να διασπάσουμε τη ΝΔ, αυτός που έχει ταλέντο στη διάσπαση της ΝΔ. Υπό την καθοδήγηση του Σαμαρά ο Μητσοτάκης τους τελευταίους έξι μήνες θεώρησε ότι βρήκε το θέμα για το οποιο θα πάει σε εκλογές.
Ο Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ακριβώς τις συνέπειες αυτής της πολιτικής του επιλογής για το κόμμα και τη χώρα
Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε τη ΝΔ απο κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε ακροδεξιό μορφωμα. Ομως αυτή η επιλογή μετατοπίζει τον άξονα της δεξιάς στη χώρα μας. Αυτή είναι επικίνδυνη συνέπεια.
Τι περιμένει κανείς να ακουσει απο το χρυσαυγίτη Μπαρμπαρουση όταν ο αρχηγός της  ΝΔ μιλάει για προδοσία. Αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή το προκαλέσατε με τη στάση σας. Εχετε στρώσει το χαλί του εθνικισμού
Η ΝΔ ήταν καταγεγγραμένη στην Ευρώπη ως ένα ευρωπαϊκό, φιλελεύθερο κόμμα. Μέσα σε δύο ημέρες ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να αποδοκιμάζεται από όλη την Ευρώπη
Τελικά ποιος είναι ο μειοδότης; Ο Τσίπρας ή ο Ζάεφ; Κανένας από τους δύο. Βρέθηκαν δύο ηγέτες να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο της εθνικιστικής έξαρσης”

Η συζήτηση στη Βουλή λεπτό προς λεπτό εδώ

Facebook Comments