Το ολοκαίνουριο SWIFT Sport ήρθε και θα σε κεντρίσει! Ολική ανανέωση που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη σπορ οδήγηση και στην ασφάλεια.

Το νέο SWIFT Sport είναι το hatchback που σε παρακινεί να ζήσεις στα όρια. Η 3η γενιά του SWIFT Sport υιοθετεί χαμηλότερη και φαρδύτερη σιλουέτα, με πιο επιθετικό σχεδιασμό και αναλογία ροπής προς βάρος, τέτοια που εξασφαλίζει την κατοχύρωση του SWIFT Sport στην κατηγορία των πραγματικά καυτών hatchback! «Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας εκτιμούν μια δυναμική οδηγική εμπειρία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γι αυτό κάναμε το νέο SWIFT Sport ελαφρύτερο, ταχύτερο και πιο… ερεθιστικό, από κάθε άποψη», δήλωσε ο Masao KOBORI, επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης του SWIFT Sport.

Το βάρος του αμαξώματος μειώθηκε κατά 80 κιλά, περιοριζόμενο στα μόλις 970 κιλά, ενώ η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 70 Nm, φτάνοντας τα 230 Nm, με τη χρήση του κινητήρα 1.4 BOOSTERJET. Τη ίδια στιγμή η εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά του Swift Sport έγινε καλύτερη και πιο κοφτερή από ποτέ! Το αποτέλεσμα είναι η γνήσια καυτή hatch απόδοση, που ανεβάζει το Swift Sport σε ένα ανώτερο επίπεδο.
 
Η αθλητική σιλουέτα του Swift Sport και τα διαπιστευτήρια των επιδόσεών του, παίρνουν μορφή μέσα από τη νέα μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα, με το αεροδυναμικό εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τον πίσω διαχύτη και την αεροτομή οροφής. Οι γυαλισμένες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και η διπλή απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την απόλυτη αγωνιστική εικόνα.
 
Το νέο εσωτερικό του Swift Sport διεγείρει τις αισθήσεις του οδηγού του. Τονισμένες επιφάνειες, χρωματικές αντιθέσεις και όργανα ακριβείας, προσφέρουν την απαραίτητη οπτική σύνδεση, ενώ τα ημιμπάκετ καθίσματα και τα υψηλής ποιότητας υλικά, χαρίζουν στον οδηγό τον απόλυτο έλεγχο της απόλαυσης.

Χαρακτηριστικά κινητήρα

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος

1.4 BOOSTERJET (βενζίνη)

Αριθμός κυλίνδρων

4

Αριθμός βαλβίδων

16

Χωρητικότητα                                    (κυβικά εκατοστά)

1.373

Διάμετρος x διαδρομή                                     (χιλιοστά)

73,0 x 82,0

Σχέση συμπίεσης

9,9

Μέγιστη ισχύς                                               PS/rpm

140 / 5.500

Μέγιστη ροπή                                                    Nm/rpm

230/2.500-3.500

Σύστημα ψεκασμού

Άμεσος

6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο

Βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κιβώτιο που εξόπλιζε το απερχόμενο SWIFT Sport, προκειμένου να επιτευχθούν ακόμα πιο κοντές και ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων. Η απαιτούμενη αρχική δύναμη στο λεβιέ προσαρμόστηκε ώστε να επιτευχθεί ομαλή και σαφέστερη αίσθηση κατά την αλλαγή, κάτι που επικουρείται από τις επιπλέον μικρορυθμίσεις που πραγματοποίησαν οι τεχνικοί μας προκειμένου να αυξηθεί η αμεσότητα και η στιβαρότητα.

Άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του νέου SWIFT Sport:

  • Μοναδικός σχεδιασμός για την μεγάλη εμπρός χαρακτηριστική κυψελωτή μάσκα
  • Ανάγλυφο ανθρακονημάτινο στιλ στην εμπρός μάσκα και σπόιλερ, τα μαρσπιέ και τον πίσω διαχύτη
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με λεπτές ακτίνες
  • Εμβληματικό σχήμα των διπλών απολήξεων της εξάτμισης που κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τις φαρδιές γυαλιστερές επιφάνειές τους

Το μεταξόνιο είναι κατά 20 χιλιοστά μακρύτερο από το προηγούμενο SWIFT Sport, ενώ το μετατρόχιο είναι κατά 40 χιλιοστά φαρδύτερο τόσο εμπρός όσο και πίσω, ευνοώντας τη σταθερότητα στην ευθεία. Σε συνέπεια με την πρόθεση ο σχεδιασμός να ακολουθεί τη σύνδεση συναισθήματος και απόδοσης, το αμάξωμα είναι κατά 15 χιλιοστά χαμηλότερο και κατά 40 χιλιοστά φαρδύτερο, συνθέτοντας μια πιο στιβαρή, αθλητική εικόνα

Το νέο SWIFT Sport δημιουργεί ένα εντυπωσιακό, διαδραστικό σπορ περιβάλλον οδήγησης, ξεκινώντας από τις κόκκινες λεπτομέρειες και τον οδηγοκεντρικό πίνακα οργάνων που αμέσως εξιτάρει τη φαντασία του οδηγού. Τα βασικά όργανα ξεχωρίζουν με την αντίθεση των χρωμάτων τους, την ώρα που οι νέοι μετρητές πίεσης τούρμπο και θερμοκρασίας λαδιού ολοκληρώνουν τη σπορ οδηγική εμπειρία. Υλικά υψηλής ποιότητας και επιφάνειες φτιαγμένες με ακρίβεια έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο το ταμπλό, καθώς και στα ημιμπάκετ καθίσματα του SWIFT Sport που επιτρέπουν στον οδηγό να μοιραστεί τη σπορ οδηγική εμπειρία του. 

Facebook Comments