Α. Τσίπρας: Τα τρομολαγνικά σενάρια Grexit ανήκουν στο παρελθόν

MarketNews

Α. Τσίπρας: Τα τρομολαγνικά σενάρια Grexit ανήκουν στο παρελθόν , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει. Μία εντολή διεκδίκησης με ασφάλεια στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ανάφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κύπρο, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη.

«Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν δυνάμεις που θα συνδράμουν στο έργο μας να δημιουργήσουμε μία διαφορετική ρότα πλεύσης όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αλλά σε ό,τι αφορά όλη την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η οικονομική κρίση είναι παρούσα για όσους γνωρίζουν καλά τα οικονομικά και η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις για να προχωρήσει η αναπτυξιακή ατζέντα.

Τα τρομολαγνικά σενάρια ανήκουν στο παρελθόν. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η Κύπρος και η Ελλάδα δεν είναι απλά δύο μικρές χώρες στην Ευρωζώνη. Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Κύπρο είναι ακρωτηριασμένες» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Όσοι κάνουν μόνο οικονομικούς υπολογισμούς, πολύ σύντομα θα διαψευστούν. Χρειάζεται σύνεση, αυτοσυγκράτηση, χρειάζεται να επιστρέψει η λογική της συνεργασίας ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη. Τα μηνύματα που πήραμε κατατείνουν ότι επιστρέφουν αυτές οι αρχές».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «η τρόικα δεν έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται μία συμφωνία στις βασικές μας αρχές και στις βασικές μας δεσμεύσεις. Δεν έχουμε ανάγκη από περαιτέρω περιορισμό στην αναγκαία ανάσα που πρέπει να πάρουν οι λαοί και οι οικονομίες για να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη. Θεωρώ ότι αυτή η ώριμη και αναγκαία εξέλιξη, στο βαθμό που θα επιβεβαιωθεί θα είναι μία πολύ καλή αρχή, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά για όλη την Ευρώπη».