Ο Θεοδωράκης ίδρυσε το ΠΟΤΑΜΙ τον 2ο του 2014 σαν μεταρρυθμιστικό κόμμα που έκλεινε προς την σοσιαλδημοκρατία, το οποίο πλαισιώθηκε από την κίνηση των 58 (μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ) και από προσωπικότητες όπως ο Δήμου, ο Γραμματικάκης, ο Καρκατσούλης, η Κιντή κα.

Στην διακήρυξή του μίλησε για αξιολόγηση, για αξιοκρατία,για αξιοπιστία των θεσμών, για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και για ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Στην μετέπειτα πορεία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αυτές οι θέσεις ποτέ δεν εξειδικεύτηκαν. Αντ΄ αυτού ο Σταύρος ως επικεφαλής του Ποταμιού ήταν πάντα ασαφής κάτι σαν Κουβέλης δηλαδή.

Η στήριξη των ΜΜΕ και των συναδέλφων του δημοσιογράφων ήταν μεγάλη και συνέβαλαν στην δημοσκοπική ανάδειξη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Στις ευρωεκλογές του 2014 το ΠΟΤΑΜΙ έπιασε το 6,6%.

Τότε η Δημιουργία ξανά! έκανε πρόταση συνεργασίας στο ΠΟΤΑΜΙ για διεξαγωγή κοινού συνεδρίου από το οποίο θα προέκυπταν ο πρόεδρος και τα όργανα του νέου μεταρρυθμιστικού φορέα που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Ο Σταύρος με την αλαζονεία του μεγάλου εταίρου μας είπε να διαλύσουμε το δικό μας κόμμα και να πάμε να ενταχθούμε σαν απλοί στρατιώτες στο ΠΟΤΑΜΙ. Φυσικά και δεν το δεχτήκαμε και απ ότι φαίνεται ευτυχώς γιατί οι μετέπειτα κωλοτούμπες του Σταύρου έδειξαν τις πραγματικές του προθέσεις.

Τέλη του 2014 συνεργάζονται μαζί του οι Λυκούδης και Ψαριανός και αρχές του 2015 ανακοινώνεται η συνεργασία με την Δράση του Σκυλακάκη.

Στις εκλογές του 1/2015 το ΠΟΤΑΜΙ πιάνει το 6,05% και συζητάει με τον Τσίπρα για συνεργασία, η οποία δεν τελεσφόρησε γιατί ο Αλέξης προτίμησε τους ΑΝΕΛ. Στις εκλογές του 9/2015 το ΠΟΤΑΜΙ πιάνει το 4,09%.

Έκτοτε το ΠΟΤΑΜΙ είχε αναιμική κοινοβουλευτική παρουσία και έφθινε συνεχώς, οπότε τον 9ο του 2017 ο Σταύρος παράτησε στα κρύα του λουτρού τους περισσότερους συνεργάτες του στο ΠΟΤΑΜΙ και βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής όπου εκλέγεται η Φώφη, με τον Σταύρο να μετέχει στο 6μελές διοικητικό συμβούλιο που θα προετοιμάσει το συνέδριο για τα μέσα Μαρτίου του 2018.

Ερήμην του ΚΙΝΑΛ και λίγες μέρες πριν το συνέδριό του ο Σταύρος πρότεινε στον Αλέξη την δημιουργία του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.
Όχι που θ άφηνε ο Τσίπρας αυτήν την ευκαιρία που τορπιλίζει το ΚΙΝΑΛ και του δίνει την δυνατότητα να γίνει ο μοναδικός ηγέτης του κεντροαριστερού χώρου. Το ραντεβού κλείστηκε στο πιτς φιτίλι για Δευτέρα από τον αντιδημοκράτη κύριο του έχω να κάνω πιο ενδιαφέροντα πράγματα στον πολύτιμο ελεύθερό μου χρόνο από το να πηγαίνω στις συνεδριάσεις στην Βουλή.

Αφού επί μήνες με τις πολιτικές κινήσεις του δυσκόλεψε την πορεία του ΚΙΝΑΛ και βλέποντας ότι δεν κατάφερε να παίξει ρόλο στην προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το εγκαταλείπει και τον Οκτώβριο πάει για συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Κανείς δεν ξέρει το τι έχει το πολιτικά ύπουλό του μυαλό, εκείνα όμως που είναι σίγουρα είναι ότι έκανε μεγάλη ζημιά στον μεταρρυθμιστικό χώρο, ότι όποιος τον προσεταιριστεί παίρνει τον μουτζούρη και εάν ξαναδεί ψήφο να μου γράψει αφού όλοι κατάλαβαν ότι είναι ένας ανερμάτιστος αριβίστας εφάμιλλος των Τσίπρα-Καμμένου, στους οποίους θα ήταν χρήσιμος εάν πλέον δεν ήταν ένα άδειο πουκάμισο.

Facebook Comments