Την απεμπλοκή του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του κόμματος στο Μέγαρο Μουσικής, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα, 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά.

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων.

Μετά τη λήξη των διαδικασιών θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τον κ. Θεοδωράκη.

Νωρίτερα:

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, στο Μέγαρο Μουσικής όπου αναμένεται να αποφασιστεί επισήμως η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.

Η συνεδρίαση, η οποία είναι κλειστή, ξεκίνησε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ Θεοδωράκης ανέφερε ότι ο αρχικός του στόχος που ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο για να αποφασισθεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του, ενώ διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Facebook Comments