Μοσκοβισί για συντάξεις: Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, αλλά δεν είναι άκαμπτες

2 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουλίου 2018

«Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, αλλά δεν είναι άκαμπτες», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, σχετικά με το ζήτημα της εφαρμογής από την 1η Ιανουαρίου 2019 της δέσμευσης για μείωση των συντάξεων.

Απαντώντας, δε, σε σχετική ερώτηση για το εάν θα επανεξεταστεί το ήδη νομοθετημένο μέτρο, πρόσθεσε ότι «πρέπει να τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι, ωστόσο θα συνεχίσουμε να το συζητούμε με την Ελλάδα ως ένα κράτος, το οποίο έχει επανέλθει στην κανονικότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Μοσκοβισί και στις ερωτήσεις αφ ενός για το εάν είναι εφικτά τα πρωτογενή πλεονάσματα 2,2% του ΑΕΠ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και αφ ετέρου εάν μπορεί να διατεθεί το 2019 ως φοροελαφρύνσεις το ποσό των 700- 750 εκατ. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Ο Τσίπρας, οι εφοπλιστές και τα ψέματα που δεν αντέχουν στον ρεαλισμό

Υπάρχουν στιγμές που η πολιτική συγκρούεται τόσο βίαια με την πραγματικότητα, ώστε