Η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων φαίνεται να κατέχει υψηλή θέση στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει και να αναφέρεται μόνο χθες επί του θέματος τρεις φορές από βήματος Βουλής προκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα. Προχθές οι Γραμματείες Οικουμενικού Ελληνικού και Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησαν από κοινού εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για την ψήφο των αποδήμων και το “brain gain”. Συντονιστές ήταν οι γραμματείς Τάκης Σκανδαλάκης και Γιάννης Σμυρλής, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών και για την ψήφο των αποδήμων, Μάκης Βορίδης, και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δερβός. Ο Μάκης Βορίδης, ο όποιος φέρει την ευθύνη για το σχετικό νομοσχέδιο, εξήγησε στο MarketNews.gr γιατί πιστεύει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να ψηφίζουν ενώ του αναφέραμε ως παράδειγμα ότι η πλειοψηφία των αποδήμων των ΗΠΑ ψήφισε Τραμπ κι εκείνος εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Μάκης Βορίδης:

Εύγε στους απόδημους Έλληνες της Αμερικής που ψήφισαν Τραμπ, ελπίζω να συνεχίσουν να τον ψηφίζουν. Εξάλλου με τους Ρεπουμπλικάνους είμαστε.


Επιμένουμε για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων γιατί το ζήτημα είναι η ισονομία, η ανάγκη να προστατεύσουμε ένα πολιτικό δικαίωμα αλλά και να διασφαλίσουμε το ότι συμπολίτες μας δεν πρόκειται να αποκόπτονται από τη μητέρα πατρίδα. Άρα είναι κάτι το οποίο πρέπει να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη γίνει και ο μόνος που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρεί στη νομοθέτηση είναι για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πολλές ψήφους εκεί. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να είναι λόγος προκειμένου να αποστερούνται συμπολίτες μας ένα τόσο βασικό δικαίωμά τους.”

Facebook Comments